"Žaidimų aikštelė": piramidė - vienas iš svarbiausių žaislų

15. May 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Sulaukę metų vaikai sugeba daug daugiau, nei pavyzdžiui, dešimtą mėnesį. Mažylis ne tik aktyvus, mėgsta ropoti, laipioti, mokosi vaikščioti, todėl ir įdomiausi žaislai, kurie skatina mąstymą ir norą eksperimentuoti.

Piramidė yra toks žaislas, kuris populiarus visais laikais - nuo mūsų vaikystės iki dabar. Dėliojant ją vaikai gali sužinoti daugiau apie formas - apvalios, plokščios, kampuotos. Taip pat ji padeda suprasti, kas yra didelis ir mažas, nes piramidė juk dedama mažėjančia tvarka. Nors žaidžiant smagiausią ją surinkti, mažesni vaikai ją mėgsta dėl įvairių spalvų.

Vaikams nuo šešių mėnesių tinkamiausia piramidė, kurią sudėsite iš 3-4 detalių. Nereikia tikėtis, kad mažylis ją surinks taisyklingai, pagal dydį, bet juk norint su ja žaisti, reikės mokėti savarankiškai sėdėti, įdarbinti abi rankas iškart ir mokėti paleisti žaislą. 

Kai vaikas patogiai įsitaisęs, gali mokytis dėlioti, todėl pasirinkite piramidę su didesnėmis skylutėmis žieduose. Be to, atkreipkite dėmesį į atraminį strypą - jis neturi būti aukštesnis nei 20 centimetrų norint, kad mažylis patogiai surinktų ar išardytų piramidę.

Vaikams, dedant žiedą virš kito, lavinamas loginis mąstymas, koordinacija.

Žinoma, nereikia tikėtis, kad vaikai sudės piramidę tiksliai pagal dydį, bet mūsų misija yra būti kartu, stebėti, o ne primesti ir kritikuoti, kad negerai daro. Vaikas taip lavina vaizduotę, bando, nepasiduoda ir mėgaujasi pačiu procesu.

Mūsų misija yra dalyvauti vaiko žaidime ir skatinti jį, nes nesvarbu, kaip jis tai daro, svarbiausia, kad žaidžia.

Todėl primename - piramidė yra vienas iš svarbiausių žaislų vaiko žaidimų aplinkoje, o mūsų buvimas kartu leis vaikui jausti, kad mes priimame jo žaidimus ir visad palaikome jį.