"Žolynėlio" natūralios žolelių arbatos tinkamos net ir patiems mažiausiems

16. Nov 2015, 11:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Už lango pučiant žvarbiems vėjams, vis labiau norisi šiltų kojinių ir arbatos. Kokios jos labiausiai tinkamos vaikams? Ar tinka tos arbatos, kurias geriame mes, tėvai?

Arbatų pasaulis – kvepiantis, didelis ir įvairus, jame lengva pasiklysti, ypač žengiant pirmuosius žingsnelius.

Ragauti arbatas galima nuo 9 mėnesių

Mūsų kalbinta mamytė Monika neslėpė, jog jos sūnelis Erikas labai mėgsta arbatėles, žinoma, pirmiausia jis geria vandenuką, na o antras pagal skanumą jo gėrimas - arbata. Ją mažylis pradėjo ragauti jau nuo vienerių metukų.

Savo knygomis apie pirmuosius mažylio gyvenimo metus daugeliui Lietuvos mamų pažįstamas pediatras doc. Algimantas Vingras pataria tėveliams nesaldintas švelnias specialiai vaikams skirtas arbatas duoti jau šiems sulaukus 9 mėnesių.

"Mes pirmiausia pradėjome ragauti ramunėlių arbatą. Nes sūneliui dantukai skausmingai dygsta, tad galvojau, kad tokia arbata kažkiek nuramins. Jam tiko ir patiko, o kai prasidėjo sloga, perėjome prie čiobrelių. Dar stengiamės užsiplikyti džiovintų obuoliukų arbatos", - pasakojo mama.

Ruošiantis plikyti savo mažyliui "Žolynėlio" natūralias žolelių arbatas, reikia atminti, jog kiekviena pievoje užaugusi ir surinkta žolelė turi savo paskirtį.

Štai ramunėlės padeda sergant peršalimo ligomis, mažina uždegimą, naikina bakterijas.

20151116095123-58331.jpg

Liepų žiedai yra tikra gamtos dovana žmogui. Liepų žiedai pasižymi prakaitavimą skatinančiu, atsikosėjimą gerinančiu, priešuždegiminiu ir raminančiu poveikiu.

20151116095150-52759.jpg

Visas šias paslaptis tikrai išmano tik specialistai, tad reikėtų laikytis jų nustatytų taisyklių.

Didelis palengvinimas tėveliams yra jau sukomplektuoti "Žolynėlio" arbatų mišinukai, skirti konkrečiai problemai spręsti. O pačios dažniausios problemos kiekvienoje šeimynoje yra labai panašios – peršalimo ligos, skaudantis pilvukas, neramus miegelis.

Kaip teisingai reikia paruošti arbatą?

Beje ar žinote, kaip teisingai reikia paruošti arbatą? Mat viena dažniausių mūsų suaugusiųjų klaidų, ruošiant arbatėles – tai nekreipti pakankamai dėmesio į jos pagaminimą. O paskui stebimės – lyg ir nepadeda. Kaip sako mama Monika, visuomet reikia skaityti arbatos paruošimo instrukciją ir plikyti tiek laiko, kiek nurodyta.

Vaistažolių ekspertai sukūrė ir Lietuvoje pagamino arbatėles mažyliams iš kruopščiai atrinktų žolelių, kuriose gausu biologiškai aktyvių medžiagų, įvairiapusiškai veikiančių organizmą.