10 daiktų keturmečio mamos rankinėje

10 daiktų keturmečio mamos rankinėje

27. Feb 2013, 08:50

Pamačius konkursėlį, pamaniau: hmm... tik 10 dalykų, kurių prireikia?

 

Tada pasvarsčiau, kadangi mano sūnus - jau gana didelis vyrukas, tai ir tų „reikiamų daiktų“ reikia lyg ir mažiau, be to, reikia žiūrėti, kur ir kiek laiko užtruksi.

 

Juk trumpam pasivaikščiojimui nereikia pusės gyvenimo rankinėn susikrauti. Kita vertus, auga vaikas, keičiasi ir kai kurie poreikiai, tad pagalvojus, visgi nemažai toj rankinėj telpa. O jei kelionė dar ilga...

 

Tad, dėl vaiko imami daikteliai tikrai tiek vietos neužima, kiek mano pačios daiktai, aš visada turiu mažą kosmetinukę, kurioje ne kosmetika, o adatėlė, pleistriukai, vaistai ekstra atvejams, o vaikiškų vaistų jokių nesinešioju.

 

Tad supermamytės rankinėje turėtų būti (atsižvelgiant į mano sūnaus amžių - jam 4 m.):

Buteliukas su vandenuku troškuliui numalšinti. Maža kas, juk vaikas bedūkdamas gali ištrokšti (nesvarbu koks metų laikas);

Drėgnos servetėlės. Nors daug kas sako, kad jos nereikalingos, anaiptol. Nutinka mažų bėdėlių - išsitepa veidą ar labai išsiterlina rankas. Na, vis tiekkas pripratusios jas turėti, sutiks, kad tai gal ir ne pirmo, bet tikrai antro reikalingumo daiktelis.

Paprastos servetėlės – bėgančiai nosytei valyti arba gali prireikti ir rimtesniems dalykams.

Užkandžiai. Dažniausiai tai sausainiukai ir pan., „sausučiai“, po kurių, aišku, prireikia ir atsigerti. Jei, tarkim, keliaujam toliau, ar laukia kelionė mašina, tada mama turėtų pagalvoti ir apie vaiko užimtumą, tad pas mus dabar vadinamų „teterių“ era, tad įsimetu kompiteriuką ir vaikas juo pažaidžia (o buvę ir juokingų nutikimų, nes įsijungęs buvo ir pas gydytojus kabinete, ir parduotuvėj skambėjo, ne tik iš mano rankinės, kartą ir tėtė buvo vidinėj kišenėj įsidėjęs, tai visi sužiuro, koks tai skambutis telefono).

Lūpų vazelinas, nes mano mažius turi tokį „nikį“, kai niekas nemato, krapšto lūpas, tad neišsiverčiam be vazelino.

Pleistriukai, jei nutiktų maža nelaimė, nusibrozdinimas ar pan.

Antibakterinė želė ar purškiklis. Nors prireikia retai, nes išeinant kažkur pasibūti, ir taip savaime suvokiama, kad bus viskas liečiama, čiupinėjama ir pan., bet kad kartais nenučiupinėtų kokio kito „gėrio“ pievoj, o vandens šalia nėra, tuomet šis daiktas - puiki išeitis. Mat po tokių čiupinėjimų, jei užsimanys užkrimsti – vien drėgnos servetėls nenuvalys.

Šukos. Mums praverčia, ypač žiemą, mat keliaujant pas daktarus į svečius, po kepure plaukai susivelia, tad natūralu, kad reikia susitvarkyti.

 

Na, o čia ir pritrūkau minčių, mat priklauso nuo situacijos, ko pasiimti. Jei vaikutis mažas, tai dar aibė reikalingų daiktelių būtų, o čia didelis vyrukas, tad daugiau kaip ir nieko nereikia.

 

O tokie daiktai kaip telefonas, raktai, užrašinė, šratinukas, manau, labiau reikalingi mamoms, nei vaikams, bet lai jie ir būna šioje vietoje. Na, o super mamytė, manau, turėtų turėti fotoaparatą, mat mažųjų gyvenime kaskart nutinka kažkas naujo, įsimintino, šmaikštaus, ir būtų nuodėmė to neužsifiksuoti, tad šis daiktas visada su manimi.

 

Tiesa, dar vieną daiktą stengiuosi turėti visuomet – tai paprastas plastikinis krepšelis, mat mano mažius mėgsta (vasaros metu) rinkti visokius „gėrius“ darbeliams. Arba kartais prireikia šiukšlėms po pasivaikščiojimo.

 

Interpretavau pagal save, mat auginant keturmetį, keičiasi tiek rankinės turinys, tiek poreikiai. Sauskelnes, čiulptukus ir marliukus pakeičia „teteriai“, fotoaparatas, o rankinė neretai pasipildo „trofėjais“ - akmenukais, šakutėmis ir kitomis „gėrybėmis“.

 

 

Tai tiek - nei daug, nei mažai. Rankinė mano vidutinė, bet kompaktiškai viską sudėjus, visad turiu po ranka, ko reikia. Mėgstu kartas nuo karto „perkraustyti“ tai, kas reikalinga ir kas nelabai - ir taip susitvarkyti.


Roberta

 

 
Savaitės konkursas: ką turi turėti supemamytė savo rankinėje

28. Feb 2013, 07:14

Reikalingas daiktas 😉

27. Feb 2013, 11:21

super 👍