10 krikštynų dovanų, kurios liks vertingos visada

10 krikštynų dovanų, kurios liks vertingos visada

29. Jun 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Drabužėliai, žaislai ar pinigai vokeliuose - dažna krikštynų dovana, bet, kaip be būtų gaila, labai laikina.

Vieni išaugami, kiti nusibosta, o treti išleidžiami nė nepastebėjus. Visi žinome tradicines dovanas kaip sidabrinis šaukštas ar papuošalas, bet ką, jeigu norite kažko neįprasto? 

Skelbiame 10 originalių idėjų ką tokio padovanoti būsimam krikštukui, nepriklausomai nuo to ar tapsite jo krikštatėviais ar tiesiog einate pasveikinti.

1 Inkilėlis

Iškelkite kartu inkilėlį, kuriame apsigyvens maži paukšteliai. Pasirinkite vietą, kurią galėsite lankyti ir stebėti kaip sekasi paukščiukams. Nepamirškite išraižyti ant inkilėlio vaiko vardo ir datos. 

 2. Auksinė moneta 

Arba gramo svorio aukso gabaliukas. Tai brangesnė dovana, bet jos vertė po daugelio metų tik dar labiau išaugs. Manau, vaikučiui bus tikrai smagu susimokėti, pavyzdžiui, pirmą įmoką už universiteto semestrą, savo pačio auksu. 

3. Talismanas

Gal tai moneta su skylute, rankomis gamintas mini žaisliukas, pakabukas, apyrankė ar bet kokia smulkmena, galinti būti laimę nešančiu talismanu. Svarbu tik prikrauti jį geriausių palinkėjimų ir energijos.

4. Medelis

Dar viena puiki dovana ir gamtai, ir vaikučiui - kartu pasodintas medelis. Galite padaryti tai namo kieme arba kokioje nors viešoje vietoje. Kartu aplankysite, palaistysite ir žiūrėsite kaip abiems, medeliui ir vaikučiui, sekasi augti.

 5. Fotoknyga ar albumas

Jei vaikutis jau didesnis - galite padaryti nuo gimimo iki krikštynų jo nuotraukų albumą. Šiame skaitmeniniame amžiuje mes visi daug fotografuojame, bet mažai išlieka popieriuje, tad jei yra galimybė “pasiskolinti” nuotraukas, sukurkite personalizuotą albumą vaikučiui, kuriuo jis džiaugsis ir po daugelio metų. 

 6. Deimantas

Dar vienas prabangos atributas, kuris gali būti ir visai nebrangus. Pačių mažiausių deimantukų kainos prasideda nuo 20 Eur, o jį vėliau užaugęs vaikas galės įsidėti į papuošalą. Didesnių kolekcinių deimantų vertė auga ir vėliau juos galima parduoti.

7. Paremkite

Pasaulyje egzistuoja daug programų, kurioms paaukojus gauni to, kam aukoji simbolius. Pavyzdžiui paremkite nykstančius baltuosius lokius ir gausite sertifikatą ir GPS koordinates, pagal kurias galėsite stebėti kur jis vaikšto. Galite paremti konkrečią mokyklą ar vaiką iš trečiųjų pasaulio šalių, virtualiai pasodinti medį. Jei norite - paremkite Lietuvoje esančių institucijų veiklą - paaukokite vaiko vardu pinigų. 

8. Austas rankšluostis

Gali būti ne tik rankšluostis, bet ir rankomis austa ar megzta antklodė, kitas aksesuaras, kuris primintų mūsų šaknis ir protėvius. Originalus austinis daiktas užaugusio krikštuko namuose tikrai taps pagarbos vertu daiktus. 

9. Raidė

Pastatoma ar pakabinama vaiko pirmoji raidė ar net visas vardas - taip pat įdomi ir netradicinė dovana. Ja dabar bus galima papuošti vaiko kambarį, o vėliau tokia raidė irgi ras vietą. 

 10. Jūsų diena

Įteikite oficialų raštą, kad, pavyzdžiui birželio 19-oji, nuo šiol yra Jūsų ir vaikučio diena. Kiekvienais metais tą dieną praleiskite kartu - nuveikite ką nors ypatingo, kurkite kasmetinę tradiciją ir tai bus amžina ir neįkanojama dovana.