4 metų berniukas bijo puoduko

4 metų berniukas bijo puoduko

09. Aug 2012, 07:00

Ką daryti, jei keturmetis isterikuoja ir bijo sėstis ant naktipuodžio. To susirūpinusi klausia jauna mama Diana. Pataria psichologė Vika.

 

Dviejų vaikučių mama Diana:

 

Sveiki. Turiu sūnų, vardu Dovydas, jam jau 4 metai, o jis bijo sėstis ant puoduko. Nežinau, ką daryt? Net kai prie ežero nori maudytis, pasakau, kad reikia nusimauti sauskelnes, tai jis iškart psichuoja ir rėkia "ne". Supranta, kad jau gėda taip daryt, bet vis tiek kai pasakau, paslepia akis, sako ne, kartais net isterikuot pradeda.

 

Jam prasideda tokie "psichavimo priepuoliai" ir neįmanoma nuramint, gali be ašarų prarėkt 3 val., tada spardo viską, daužo. Gal pas psichologą reikėtų nueiti, bet jis nedrąsus prie svetimų. Turiu dar vieną sūnų Evaldą, jis ramesnio būdo, bet irgi su puoduku problema. Jam 1,5 m., jis dar nemoka šnekėt, gugukina dar. Ir vyresnis kartoja paskui jį.

 

Klausiu, ko jis nori, o jis tik „mmy mmy“. Jau nebežinau, ką ir daryt. Kaip man savo sūnus suprasti ir kaip pripratinti prie naktipuodžių? Man 22 metai, pirmo sūnaus susilaikiau 17 metų, gal tame problema, kad jauna susilaukiau. Patarkite prašau.

 

Pataria psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveiki, Diana,

 

Svarbiausia pačiai nusiraminti ir suprasti, kad žolė pas kaimynę ne žalesnė ir saulė visus vienodai šildo, visos mamos susiduria su vienokiom ar kitokiom problemom...

 

Nežinau, ką reiškia "psichuoja", nes neaprašėte, kaip būtent tokiu atveju mažylis elgiasi, ir kiek laiko (nes dėl 3 val. labai abejoju).

 

Pirmiausiai, jei vaikas palepintas ir nežino savo ribų, anksčiau ar vėliau tos ribos turės atsirast. Kuo vėliau, tuo sunkiau ir tėvams, ir vaikui. Paprasta išeitis, toptelėjusi man į galvą: jei sauskelnės visai iš namų dingtų, o vietoj jų atsirastų apatinės kelnaitės? Taip, nepatogu, bus balučių ir šlapių kelnyčių, bet galbūt tai išeitis?

 

Svarbu kantrybė ir geras mamos nusiteikimas!

 

Dėl mažylio, kuris nekalba, jei kyla klausimų ir įtarimų, visada pravartu pasitart su specialistais - šiuo atveju patariu pasikonsultuoti su logopede. Paprašykite, kad šeimos daktarė siųstų į vaiko raidos centrą tam, kad išsklaidytų abejones arba jas patvirtintų, tam, kad gautumėte tikrai naudingų patarimų.

 

Geros dienos!

09. Aug 2012, 12:22

tik jokiu budu nereik zeminti sakydama kad KAIP TAU NEGEDA,TU JAU DIDELIS IR SU PAMPERSU VAIKSTAI

09. Aug 2012, 12:20

bet ji turi kita vaika kuriam 1.5.jis naudoja pampersus.tad jai vyresniam pasakysit kad nebera pampersu,tai kaip jis reguos pamates pas broliuka? nebent dydziai zymiai skiriasi ir pabandes uzdetus jie prades spaust,gal tada ju nenores.arba is abeju atimt pampius

09. Aug 2012, 10:43

Pabandykite pasakyti, kad baigesi sauskelnes ir nebera, pas mus buvo iki 2,4 m su kakojimu problemu, niekur kitur tik i pampi, pats atnesdavo kad uzdet, suveike sitas bairis, viena kart padare i wc, kita ir baigesi problemos 😉 beja i puoduka beveik nedare, tik i wc 😀 Sekmes 😉

09. Aug 2012, 09:41

ocho koks didelis ir dar nori but su sauskelnem 🤓| paprastai vaikai kai supranta viska jau sauskelniu nenori detis... na laikykis mamyte ir buk stipri nepasiduok 😉