4 patarimai, kuriant saugią aplinką aktyviam mažyliui

4 patarimai, kuriant saugią aplinką aktyviam mažyliui

18. Jan 2016, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai mažylis pradeda savarankiškai ropoti, šliaužioti, stotis, vartytis, tampa nesaugu, jei namuose yra daug stačių kampų, stalčių, gėlių vazonų...

Ką daryti? Ar patraukti visus daiktus, uždarinėti stalčius, o gal nieko nereikia daryti - tegu vaikas susipažįsta su natūralia namų aplinka? 

"Mažyliui augant, aplinkos saugumas yra labai svarbus. Kai vaikas pradeda pats aktyviai judėti, tėveliai turi patraukti visus nesaugius ir pavojingus daiktus, kurie yra vaiko ūgio lygyje. Visi dūžtantys, kampuoti, aštrūs daiktai turėtų būti paslėpti. Stalčius patartina uždaryti su specialiomis rankenomis arba laikikliais, kurie apsaugos mažylio pirščiukus nuo prispaudimo", - patarė fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė Sonata Martutaitienė.

Štai keli PATARIMAI, kaip sukurti saugią aplinką namuose aktyviam mažyliui:

1) Stalo ir kitų kampuotų baldų kampai turėtų būti pašalinti, galima nupirkti apsaugines priemones, kurios suapvalina kampus.

2) Jei kambaryje yra durų, patartina, kad jos būtų atidarytos ir užtvirtinos, taip geriau matysime vaiką ir jis neužsidarys vienas kambaryje.

3) Visus gėlių vazonus ir gėles su vazomis patartina paslėpti, kad vaikas jų neužsiverstų ant savęs.

4) Visos buitinės valymo priemonės, kurios yra vonioje arba virtuvėje, turėtų būti laikomos uždarytuose stalčiuose, kad vaikas neturėtų prie jų priėjimo.

Pradedant vaikui savarankiškai judėti, reikia sudaryti daugiau laisvos vietos ir laikinai išnešti tuos baldus, kurie nėra labai dažnai naudojami, pvz. kėdes, fotelius ir pan.

"Kuriant saugią vaikui aplinką, patariu atsisėsti ant grindų. Jūsų žvilgsnis turi būti vaiko akių lygyje. Ir viską gerai apžiūrėti, bei pagalvoti, kas gali sudayti pavojų jūsų mažyliui", - pasakojo kineziterapeutė.

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pants – skirtos mažųjų vaikščiotojų pirmiesiems žingsneliams!

- Lengva apmauti

- Lengva numauti

- Puikus sugeriamumas

- Absorbuojanti dalis mergaitėms ir berniukams

- Kelnaitės turi ploną ir siaurą formą - kad mažyliams būtų patogu judėti!

- Daugkartiniai minkšti lipdukai - dar lengvesniam sauskelnių keitimui!20140526144109-95085.jpg