4 taisyklės, kaip išsirinkti pirmuosius batukus

14. Sep 2015, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Išrinkti mažyliui batukus, atrodytų, ne toks jau sudėtingas darbas, juo labiau, jog pasiūla skųstis tikrai negalime. Bet jei juos išrinkti reikia mažyliui, kuris dar nekalba, turime laikytis keletos svarbių taisyklių.

1. Pirmoji taisyklė – batukai turi būti tinkamo dydžio

"Kalbant apie batukų parinkimą, vieningos taisyklės nėra. Vis tiek tėveliai renkasi įvairias metodikas. Viena iš jų - apauna vaikučiui batelį ir žiūri, kiek vietos lieka pėdutei. Batukas neturi būti nei didesnis, nei mažesnis", - aiškino podiatrijos specialistas Igoris Vyšniauskas.

Taigi, pirkti per didelius batukus taip vadinamam „išaugimui“ yra prasta mintis.

2. Antroji taisyklė – greitai augančio mažylio pėdutę matuojame kas du mėnesius, ypač jei tai yra šaltasis metų sezonas, o tai reiškia, kad dėvimi uždari batukai.

Renkantis batus mažyliui, specialisto patarimu, pirmiausia reikia pažiūrėti, ar batukas turi vidpadį. "Kai vaikutis atsistoja, visu svoriu užgula pėdutę, kuri turi polinkį pakeisti savo formą į didesnę pusę. Vaikutis turi visiškai atsistoti, kad visi minkštieji audiniai pasislinktų. Reikėtų žiūrėti, ar nėra siauras batuko priekis, nes tada piršto nagas gali remtis į kietumą. O tai nėra gerai", - pasakojo I.Vyšniauskas.

3. Trečioji taisyklė: svarbu matuoti abi mažylio pėdutes, o batukus rinkti pagal tą, kuri didesnė.

4. Ketvirtoji taisyklė – batukas didesnis už pėdutę gali būti ne daugiau kaip 12 milimetrų. Mat ne tik per maži batukai yra problema, žalos pridaryti gali ir per dideli batukai. Kai batukai per maži, anot podiatrijos specialisto, gali būti deformuojami vaiko pirštukai bei nagai, o jei avalynė per didelė, pėdutė įgauna nestabilumą.

Parinkus tinkamo dydžio batukus, belieka įsitikinti:

  • ar jie lengvi, nes kuo jie bus lengvesni, tuo smagiau mažyliui bus lakstyti tarsi basomis pėdutėmis,
  • ar mažosios pėdutės galės “kvėpuoti” juose,
  • patikrinkite batukų padą - jei jis neslįstantis, mažylis galės stabiliai ir saugiai vaikščioti, ir bėgioti.

 Attipas batukai

Attipas avalynė natūraliai formuoja taisyklingą kūdikio eiseną, nevaržydama natūralios pėdutės raidos. Su Attipas batukais kojytės jaučiasi tarsi basos. Attipas - išskirtinai minkšti ir lankstūs, nes kietas padas netinka kūdikiams iki 3 metų. Batuko vidus atkuria mažosios pėdutės formą, netrukdo natūraliai kojyčių raidai. Per dieną kūdikis atlieka nuo 2500 žingsnių, todėl avalynė privalo būti kaip įmanoma lengvesnė, kad kojytė jos nejaustų. 

20150205111147-39301.jpg

Kodėl būtent Attipas?

Ateina laikas, kai mamytės pradeda ieškoti pirmuosius batukus savo kūdikiams. O atradus Attipas, negali atsidžiaugti. Nereikės sukti galvos dėl batų tinkamumo ir pratinti mažylį prie batukų nešiojimo. Kūdikiai myli lengvutėlius, minkštutėlius Attipas ir noriai juos avi. Kūdikio raida vyksta visiškai natūraliai, formuojasi sveika eisena, taisyklingai vystosi pėdutės ir kojytės.

20150205111317-62254.jpg

"ATTIPAS" BATUKAI:

-Pirmieji batukai kūdikiams nuo 3-6 mėnesių

-Tinka ir vyresniems iki 3 metukų

-Galima avėti namuose, lauke, darželyje

-Minkšti, Lankstūs, Neslystančiu padu

-Itin lengvi, kojytės jaučiasi lyg su kojinėmis

-"Kvėpuojantis" padas mažina kojytės prakaitavimą

-Platus priekis piršteliams užtikrina jų taisyklingą raidą

-Pagaminti naudojant tik saugias medžiagas

-Moksliškai pagrįsta antomiška forma

-Galima skalbti, greitai džiųsta

-Medžiaginės dalies sudėtis: 

-Medvilnė 80%

-Elastanas 17%

-Gumos siūlai 2%

-Poliuretano siūlai 1%

-Pado sudėtis: termoplastinis silikonas 100%

20150205111410-19420.jpg

www.attipas.lt

20150129153815-52684.jpg