5 žaidimai su kamuoliu 1-2 m. vaikams

5 žaidimai su kamuoliu 1-2 m. vaikams

23. Jul 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

5 šaunūs žaidimai Tau ir Tavo vaikui su kamuoliu.

Tiks ir vaikų šventėms, ir nuobodžiai kasdienybei praskaidrinti.

  • Kamuolys tarp kojų!

Atsigulkite ant žemės, tarp kojų paimkite didelį kamuolį. Išmeskite jį kojomis aukštyn ir pamėginkite pagauti. Nelengva, ar ne?

Tinka nuo 3 metų

  •  Kamuolys – “meno kūrinys”

Paimkite pripučiamą paplūdimio kamuolį , duokite vaikui nuplaunamą flomasterį ir leiskite lieti fantaziją į valias. Gal jis norės kamuoliui nupiešti ūsus? O gal išmarginti spalvotomis gėlytėmis? Kai "menai" atsibos, kamuolį galėsite nuplauti.

Tinka nuo 1 metų

  • Sugauti ar atmušti?

Puikus žaidimas vaiko reakcijai lavinti: paimkite kamuolį ir prieš mesdama ištarkite, ką vaikas turės su juo daryti: “pagauti” ar “atmušti”. Galima žaisti rateliu su daugiau vaikų. Visiems būna smagaus juoko, kai neįvykdoma, kas prašoma. Kad būtų dar įdomiau, neįvykdžiusiam vaikui galima sugalvoti smagią “bausmę”: padaryti keletą atsitūpimų ar paėjėti keletą metrų atsitūpus “žąsele”. 

Tinka nuo 2 metų

  • Pasūpuokim kamuolį

Šiam žaidimui reiks rankšluosčio ar skaros: paimkite jį dviese su vaikučiu už kampų, įdėkite kamuolį ir supkite, stengdamiesi neišmesti. Jeigu vaikas didesnis, su rankšluosčiu išmeskite kamuolį į viršų. Tada pabandykite, nepaleisdami rankšluosčio, sugauti taip, kad jis vėl nusileistų ant jo. Smagumėlis. Kai kamuolį "supsite", galite dainuoti lopšinę ar kokią dainelę.

Tinka nuo 1- 2 metų

  • Valgomas? Nevalgomas?

Šį žaidimą žinome daugelis, tik esame pamiršę! Paimkite kamuolį ir meskite vaikui, sakydami kokį nors žodį: „pomidoras“, „šaukštas“, „svogūnas“, „kėdė“ ir panašiai. Vaikas turi pagauti kamuolį ir pasakyti, ar tai valgoma, ar ne. Vėliau ir vaikas jums gali mesti sakydamas žodį, o jūs spėliojate - valgomas ar ne.

Tinka nuo 2 metų

Iš tiesų, net ir nesvarbu, ką konkrečiai žaisite su vaiku, svarbiausia, kad DRAUGE. Vaikams labai patinka, kai šalia mato besijuokiantį tėtį ar mamą. Tada jis jaučiasi labai laimingas. Kaip ir jūs, ar ne?

Ką jūsų vaikai mėgsta žaisti su kamuoliu? Pasidalinkite idėjomis!

Rubrika "Huggies® žaidimų aikštelė" - apie tai, kaip žaisti ir kokius žaisliukus rinktis

20170629135136-28182.jpg