6 faktai apie ožkos pieną

6 faktai apie ožkos pieną

02. Jun 2020, 17:25 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ožkos pienas  - produktas, kuris įgijo populiarumą visame pasaulyje. Kviečiame susipažinti su pagrindinėmis šio naudingo produkto savybėmis, jums padės Kabrita - švelnaus kūdikių maisto, kuris pagamintas iš ožkos pieno gamintojas.

Kodėl ožkos pienas?

Visi žino, kad ožkos pienas turi gydomųjų savybių. Tačiau šios žinios yra sukauptos iš patirties, o ne  tyrimų rezultatais. Ir tik palyginti neseniai mokslininkai pradėjo išsamiai tirti jo naudingas savybes. Vienas tyrimas parodė, kad ožkos pienas virškinamas ir pasisavinamas greičiau ir lengviau nei karvės pienas, kad ožkos pieno virškinimo greitis yra panašus į motinos pieno virškinimo greitį.

Visai neseniai mokslininkai įrodė, kad ožkos piene yra daug biologinių komponentų, naudingų žmogaus organizmui. Tai yra vitaminai, mineralai, ir naudingos amino rūgštys, fermentai, riebalų rūgštys. Be to, daugelis komponentų yra lengvai biologiškai prieinami.
Ožkos pienas turi natūralių antioksidacinių savybių ir stiprina imuninę sistemą.

Kodėl rinkoje yra tiek mažai ožkos pieno produktų?

Komercinis ožkos pieno naudojimas pradėtas palyginti neseniai. Ir paaiškėjo, kad norint gauti skanų ir kvapnų pieną be specifinio ožkos kvapo, reikia daug pastangų ir įgūdžių. Kabrita tėvynė-Olandija. Olandija yra šalis, turinti šimtametes ožkų auginimo tradicijas. Ūkininkai dažniausiai dirba pagal ilgalaikes sutartis su ožkų pieno gamintojais.

Olandiškas ožkos pienas garsėja švelniu kreminiu skoniu ir aukšta maistine verte. Prekės ženklo „Kabrita“ produktai yra gaminami iš pieniškų Saanen veislės sniego baltų ožkų. Už savo puikų skoniį ir aukštą maistinę vertę dėkingi ūkininkams už jų didžiulį atsidavimą. 

Vidutinis ūkis yra  800–1300 ožkų; ūkininkai mieliau dirba savarankiškai, kaip šeima, nepriimdami į darbą svetimų, tačiau pasitelkdami šiuolaikines aukštąsias technologijas. Kiekviena ožka per dieną duoda ne daugiau kaip 3–4 litrus pieno, nes didesnis pieno kiekis sumažina jo maistinę vertę ir skonį. Ypatingas dėmesys skiriamas pašarams, kurie praturtinami pridedant vaisių ir daržovių, vitaminus ir mineralus. Kasdienis gyvūnų valymas ir higiena, atskiras patinų ir patelių laikymas taip pat neleidžia atsirasti specifiniam ožkos pieno kvapui.

Ožkos pienas - yra Nyderlandų Karalystės nacionalinis lobis, speciali valstybinė ožkų pieno gamybos ir kokybės kontrolės programa „Qualigate“ užtikrina tinkamą žalio pieno kokybę, nustato privalomus reikalavimus žalio ožkos pieno laikymui, apdorojimui, melžimui ir transportavimui.

Kokybiškas ožkos pienas tampa vis populiaresnis, ypač gaminant kūdikių maistą vaikams nuo gimimo. Tuo pačiu jis vis dar išlieka išskirtiniu ir gana nišiniu produktu tiems, kurie daug žino ir supranta apie sveiką mitybą. Olandiškas ožkos pienas ir jo išrūgos, iš kurių gaminamas „Kabrita“ kūdikių maistas, yra vieninteliai ožkų baltymų šaltiniai, išvardyti GRAS saugių ingredientų sąraše (GRN, Nr. 644).

Kas bendro tarp motinos ir ožkos pieno?

Motinos pienas - yra geriausias maistas bet kuriam kūdikiui, ir nesvarbu, kaip sunkiai mišinių gamintojai bando jį nukopijuoti, jis išlieka viena paslaptingiausių gamtos paslapčių, kurios dar niekas nesugebėjo išspręsti. Tačiau motinos ir ožkos pienas turi tą patį sekrecijos mechanizmą. Gal tai yra viena iš jų panašumo priežasčių. Jau 1906 m. Pasauliniame vaikų gydytojų suvažiavime ožkos pienas buvo pripažintas geriausiu natūraliu motinos pieno pakaitalu. Dabar, kai platus specialistų ratas sužinojo apie ožkos pieno naudą, daugelis jų pradėjo rekomenduoti mišinius kūdikiams iš ožkos pieno.

Ožka ar karvė?

Bet kokį gyvūninės kilmės gryną pieną, vaikams rekomenduojama duoti ne anksčiau kaip po metų - jis savo savybėmis skiriasi nuo motinos pieno, todėl jis yra sunkesnis kūdikio organizmui. Štai kodėl natūralus gyvulių pienas perdirbamas, kad būtų kuo panašesnis į motinos pieno sudėtį  iš kurio gaminami pieno mišiniai. Ką pasirinkti - karvės ar ožkos pieno mišinį, žinoma, sprendžia mama. Renkantis mišinį, patariame atkreipti dėmesį į labai svarbią naudingą ožkos pieno savybę - jis virškinamas ir pasisavinamas greičiau ir lengviau nei karvės pienas. Todėl jo pagrindu sukurti mišiniai yra puiki švelni alternatyva karvės pieno mišiniams.

Švelnus maistas virškinimui

Prekės ženklas „Kabrita“ siūlo platų maisto produktų pasirinkimą, skirtų mažiems vaikams (nuo gimimo iki trejų metų), mišinius kūdikiams, košės pagal pritaikytą Kabrita mišinį , ekologiškos vaisių ir daržovių tyrelės su ožkos pieno grietinėle. Ožkos pieno naudą papildo šiuolaikiški receptai ir specialūs ingredientai, kurie padeda harmoningai augti ir vystytis vaikui.
Ožkos pieno baltymai yra derinami su specialiu „DigestX“ riebalų kompleksu, palengvina virškinimą,padeda pasisavinti kalcį ir padidina energijos apykaitą.

Speciali technologija praturtina maistą prebiotikais ir gyvomis bakterijomis, kurios padeda geriau virškinti ir stiprinti imunitetą. Nepakeičiamos riebiosios omega rūgštys DHA / ω-3 ir ARA / ω-6 padeda kūdikiui vystyti smegenis ir regėjimą. Tokia mityba ne tik skatina patogų virškinimą, gerą miegą ir kūdikio nuotaiką, bet ir padeda mamai mažiau nerimauti, kokį maistą pasirinkti savo vaikui.

Kabrita - yra kūdikių maisto prekės ženklas, užregistruotas Nyderlanduose 2003 m. Galima įsigyti daugiau nei 35 pasaulio šalyse, nuo 2012 m. Jis parduodamas Baltijos šalyse.

 

 

Iren_27 Iren_27 28. Sep 2020, 11:55

Manau, geriau mokėti šiek tiek daugiau, bet žinoti, kad savo vaikui duodate aukštos kokybės sveiką produktą. Tai aš apie „Kabrita“ mišinį. Jau seniai įrodyta, kad ožkos pienas yra lengviau virškinamas ir maistingesnis. Be viso to, mano vaikui net pagerino virškinimą! Ji valgo su dideliu malonumu, nors mums jau šiek tiek daugiau nei metai, bet valgome tik prieš miegą, nes mes jau maitinames įprastu maistu (beje, turime ir košės „Kabrita“).