6 patarimai, užklupus rudens ligoms

6 patarimai, užklupus rudens ligoms

04. Oct 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ruduo - toks laikas, kai mes su vaikais imame ir susergame - dažniausiai tai viršutinių ir apatinių kvėpavimo takų susirgimai, kurie gali ir komplikuotis į rimtesnes ligas. Tad prieš gydantis, turime žinoti, koks tai susirgimas.

Išmokykite teisingai pūsti nosį

Reikėtų išmokyti vaiką teisingai išsipūsti nosį - vieną nosies šnervę užspaudžiame ir pro kitą išpučiame slogą. Abi iškart pūsti šnerves nepatariama. Naudokite minkštas ir švelnias servetėles, kad apsaugotumėte mažas nosytes nuo didesnio sudirginimo.

Duokite daug šiltų skysčių

Karšta arbata - vienas efektyvių būdų kovoti su peršalimo virusais. Geriant žolelių arbatas, organizmas pasisavina šilumą ir pasipildo skyčiais, be to, žolelių arbatose yra daug naudingų medžiagų.

Esant kosuliui padės inhaliacijos

Esant kosuliui puikiai padeda inhaliacijos, garai greičiau patenka į kvėpavimo takus, praplečia poras - tokiu būdu greičiau pasisavinamos gydomosios medžiagos.

"Susidraugaukite" su česnaku

Įvertinkite ir česnako naudingas savybes. Pakambinkte kambaryje "česnako karolių" ar tiesiog papjaustykite česnako skiltelių ant lekštės.

Šiltos vonelės kojoms

Dar vienas efektyvus būdas vaduotis nuo peršalimo - šildyti kojas šiltame garstyčių vandenyje, mat garstyčios turi ypatingą šildantį efektą. Dažniau mamos naudoja garstyčių lapelius, tačiau jei jų neturite, galite tiesiog naudoti valgomas garstyčias iš indelio. Tik stebėkite, kad vanduo nebūtų per karštas ir garstyčios nesukeltų alerginės reakcijos.

Ištrinkite šildančiu tepalu pėdutes

Mažose pėdutėse yra daug taškų, kurie veikia visus vidaus organus, todėl šildydami pėdas, mes aktyvuojame visą organizmą. Pakaitinus vaiko kojas, galite jas ištrinti šildančiu tepalu ir po to užmauti vilnones kojines, kad gydymo efektas būtų didesnis. Tik atminkite - kojyčių šildyti negalima, jei yra aukšta temperatūra.

Liaudies patarimų daug, tik jie efektyvūs tada, kai jais pasinaudojame laiku. 

Būkite sveiki!