A. A. primaitinimo dienoraštis: bandymai, ragavimai ir tarpiniai rezultatai

A. A. primaitinimo dienoraštis: bandymai, ragavimai ir tarpiniai rezultatai

02. Jul 2014, 19:11

Ką mes nuveikėme dar vieną primaitinimo savaitę?

Nauja amunicija

Pirmiausia sulaukėme MK dovanėlių!

20140702190344-98091.jpg

DIDELIS AČIŪ! Jos tikrai šaunios, patiko ir man, ir Adomukui. Pirmiausia Adomuko pasirinkimu išbandėme ryškiai mėlyną dubenėlį.

20140702190413-10783.jpg

Puikiai išlaiko šiltą košytę viso valgymo metu, dangtelis praverčia, jei valgant reikia padaryti pertraukėlę. Na o ryški spalva taip t raukė mažojo akytes, kad vienu metu dubenėlis atsidūrė Adomuko rankytėse, o košė ant kėdutės, žemės ir mažojo valgytojo. Po tokio bandymo teko nemažai visko skalbti.

20140702190438-36505.jpg

Taip pat išbandėme silikoninius šaukštelius. Prisipažinsiu, kad labai norėjau tokio pirmojo mažylio šaukštelio, kai padėjau D vitaminą duoti šaukšteliu, tačiau niekur neradau įsigyti. Taigi buvo puiki proga išbandyti. Šaukštelį Adomukas taip pat labai gerai įvertino: noriai valgė, atrodė, kad mažiau dirginamos dantenėlės, dėl to košės valgymas tapo kiek malonesnis. Taip pat šaukštelis puikiai pasitarnauja ir kaip kramtukas. Be to, šaukšteliai du: vienas mamytei kabinti košytę ir dėti į Adomuko burnytę, o kitas Adomukui – mokytis kaip reikia dėti į burnytę. Taigi taip dabar ir valgom: vienas pilnas šaukštelis, vienas – tuščias.

20140702190612-28130.jpg

Apie kitus bandymus – kituose bloguose.

Nauji patiekalai

Paragavome naujos daržovės – brokolio. Bijojau šio bandymo dėl jautraus Adomuko pilvuko, kad labai jo nepūstų. Daug brokolio į košę nededu. Pilvuko labai nepučia, bet šis „simptomas“ vis tik pasireiškia. Košės receptas: bulvė, cukinija, brokolis. Manau, kad Adomukui skonis nelabai patiko. Suvalgyt košę suvalgo, bet visas nelaimingas būna.

20140702190648-68507.jpg

Apskritai šią savaitę valgymo procesas tapo nelabai malonus: mažylis kėdutėje pasodintas nesėdi, rėkia, raitosi, spjaudo košę, paimtas ant rankų dar kažkiek suvalgo ir viskas. Spėju: arba labai nepatiko brokolis (arba čia tik sutapimas), arba pradėjo dygti dantukai ir jautrios dantelėlės pradėjus valgyti labai susidirgina. Taigi automatiškai man iškilo klausimas: nuo kada reikia pradėti mokyti vaiką gražiai, tvarkingai valgyti, kad maistas yra maistas, o ne žaidimas; kad valgoma kėdutėje, su šaukšteliu ir t.t. Ar apskritai įmanoma kūdikį to išmokyti ir kaip tai padaryti?

Naujas valgiaraštis

Į dienos valgiaraštį įvedėme dar vieną patiekalą – pavakarius arba kitaip dar vadinamą desertą: saldžią košytę – tyrelę. Kadangi mamai pasisekė sudalyvauti MK testuotojų konkurse, tai Adomuko pirmosios saldžios tyrelės buvo Milupa. Žinoma, kad saldumas (nors ir be cukraus, bet natūrali fruktozė ne mažiau saldi) mažiukui patiko. Kad ir kokį skonį siūlyčiau – viskas tinka ir kuo daugiau! :)

20140702190928-84989.jpg

20140702190749-58076.jpg

Bet pati matau, kad šiek tiek paskubėjau su tokiomis tyrelėmis, nes visos jos sudarytos iš kelių komponentų. Adomuko žandukai šiek tiek raustelėjo. Labai nepergyvenu ir nepanikuoju, bet norint nustatyti nuo ko, tenka grįžti į pradžią ir ragauti tik po vieną ingredientą. O kaip mums sekėsi ragauti Milupa – išsamiai kitame bloge apie testavimą. Tik trumpai paminėsiu, kad Milupa tyrelių pakuotė nepakeičiama kelionės ar išvykų metu.

Tikrinamės rezultatus

Šast ir praskriejo pusmetis! O tai reiškia, kad buvome eilinės apžiūros pas gydytoją. Rezultatai:

1) per mėnesį priaugti 470 g. Valio!

2) gydytoja siūlo jau pradėti ragauti mėsytę, maišant ją su daržovių košyte. Bandysime, bet dar neskubu;

3) man taip pat akivaizdžiai matosi papilnėję mažiuko žandukai, o fizinis aktyvumas ir sustiprėjimas (Adomuks jau pats savarankiškai sėdi) akivaizdžiai liudija, kad viskas gerai.

20140702190833-37644.jpg

03. Jul 2014, 14:59

mano mazajam irgi brokolis nelabai patinka, bet valgo kur desis 😃 mano Lukuciui jau virs metuku bet siuo metu kosias blenderiuoju iki tyreles, nes auga kruminiai tai jei reikia kramtyt tai isvis nevalgo 😤 o kadangi dar ir skysciu jis man negeria tai tenka issigalvot visko kad tik pavalgytu

03. Jul 2014, 14:38

pypse, aš irgi jūsų jau pasiilgau, kur dingo krikštynų blogas? 🤓|

03. Jul 2014, 14:37 motinysteveza

Aha, jau mėnesiukas šliaužo, o lygiai pusmečio proga paėmė pats ir atsisėdo ir kai atsisėdo, tai jau mažiau šliaužo, jau nebeįdomu, geriau sėdėt 😀 Ryte atsikelia, dar užsimerkęs, mieguistas, o žiūrėk jau sėdi 😃 Tai jau miegot "nebeprispausi".. 😃
Netobula, buvo gal porą kartų, kai teko išsitraukus žindyt, nes jau nebuvo ką daryt, tik vyrą tada perspėju atsargiau vairuot 😀 Bet dabar, kai jau primaitinu,tai tos tyrelės tikrai gera išeitis 👍

03. Jul 2014, 14:32 utopija

Na aš irgi taip manau, nes šiandien jau to brokolio nedaviau, bet vis tiek zirzė, su seilinuku vis po burnytę "bružino". Tik kad kaip nematau aš tų dantukų, taip nematau 😀 Tai daug kas iš manęs juokiasi, kad viską dantims "nurašau" 😀

03. Jul 2014, 14:29 pypse

Hey! 😀
Ačiū už sveikinimus! Kad tas pusmetis taip greit atšuoliavo, kad nebespėju visko rašyt ir viskuo dalintis 😀 Be to, bijau šiek tiek MK mamytėm atsibos, jau pastaruoju metu nemažai visko rašau ☺ Bet iš tiesų pasikeitė tiek daug: ir šliaužo, ir tursuoja, ir sėdi ir va prieš dieną jau lovytėje įsikibęs stovi. Mhm, tikrai yra apie ką rašyt, reiks suraityt kelis sakinukus 😀
Pakirpom šiek tiek plaukučius patys, nes jau į akis krito, bet kai jis visas juda kruta, sunku nutaikyt tiesiai, tai kaip išėjo taip.. Tikiuosi labai nesibars, kai užaugs ir pamatys savo nuotraukas 😃😃

Dabar prie reikalų 😀 Jo, su tyrelėm manau šiek tiek "pasismaginau" ir jau taip nebijodama sudaviau beveik visą porciją, t.y. 80 g. Tikrai manau, kad nuo tų tyrelių pabėrė, nes kai jas pradėjau duoti, nebuvau įvedusi jokių naujų produktų ir pabėrė praktiškai jau kitą dieną po pirmo davimo, o kiekvieną kitą dieną po suvalgymo vis labiau parausdavo. Tai dabar neapsisprendžiu, ką daryti: ar imti grynus vaisius ir gramdyti po truputį ar vėl imti tas tyreles, tik po vieną komponentą. Šiaip man gydytoja sakė, kad obuoliai tokie "aštresni" šiuo klausimu yra, tad geriau neva rinktis bananus, kriaušes.

motinysteveza motinysteveza 03. Jul 2014, 13:33 pypse

pypse, aš jūsų jau paasigedau 😃

motinysteveza motinysteveza 03. Jul 2014, 13:32

oo, ir man atrodo, kad Adomas labai papilnėjęs 😀 ir koks stipruolis 😀
o pats atsisėda, ar pasodintas sėdi? ir iš ankstenių blogiukų supratau, kad jau geras mėnesiukas kaip Adomas šliaužioja?
ir šiaip tu visa tokia tobulai teisinga 🤣 daugiau nebežindysiu važiuojant. 😃

pypse pypse 03. Jul 2014, 13:00

Iš karto, neribojai?*

pypse pypse 03. Jul 2014, 13:00

Labukas
Sveikinu pipirą su pusmečiu. prašom ir apie tai kokį smagų blogą suraityti, kas pasikeitė pas jus per šį tarpsnį, ką reiškia pusmetį būti mama, tėčiu?

Dėl tyrelių, kokį kiekį davei iš kaeto? Neriboja? Ar pratinai kaip prie bulvės po šaukštuką?

Aš daba jau galvoju kad mažylį mano visą išbėrė nuo per didelio kiekio vaisių tyrelės, nors ir atrodo, kad ten be slyvos daugiau nieko nebuvo. Galvoju kaip čia tuos desertukus įvedinėt.

Ar man tik pasirodė ar kirpot grifkutę Adomui?

03. Jul 2014, 09:09

Džiugu, kad einasi gana puikiai 😉 o dėl "nesklandumų" jau galimas daiktas, kad dantukai ieško kelio pasirodyt 😉