Adomo bagažo turinys (sąrašas)

Adomo bagažo turinys (sąrašas)

05. May 2015, 23:19

Šį kartą rašau ne kaip „kieta“ blogerė, kuri visiems dalina patarimus, o kaip truputį besijaudinanti Adomo mama, ieškanti atsakymo. Žinau, kad Mamyčių klube gyvena kelios kelionių vilkės ir daug nuoširdžių, skubančių patarti mamų, tad pirmiausia pagalbos kreipiuosi čia! :)

Situacija tokia: jau labai greitai išvykstame į 14 dienų kelionę prie Viduržemio jūros, kur nereiks rūpintis maistu ir pramogomis.

20150505230141-57288.jpg

Pirma tokia kelionė su vaiku. Šiandien didžiausias rūpestis man – kaip sutalpinti pusę gyvenimo į 10 kg. lagaminą? O gal tiksliau skambėtų taip: ką talpinti į tą lagaminą? Susidariau vaiko daiktų sąrašą. Galbūt patartumėte, kas reikalinga, o kas – nelabai, kas – pamiršta ir neapgalvota?

Manau bendromis jėgomis galėtume susidaryti tobulą sąrašą visoms Mamyčių klubo mamų kelionėms. Juk vasara ant nosies!

 O aš grįžtu prie savojo sąrašo.

Pagal skrydžių bendrovės taisykles jaunesniems nei 2 metų vaikams (kūdikiams) be rezervuotos vietos orlaivyje leidžiamas 10 kg bagažas bei vienas sulankstomas vežimėlis.

 

Taigi į 10 kg. bagažą aš stengsiuosi sutalpinti:

Drabužiai (noriu susikrauti tiek, kad nereiktų nieko skalbti ir ramiai atostogauti visas dvi savaites. Taip pat noriu apsidrausti visiems įmanomiems atvejams: jei karšta, jei šalta, jei lyja, jei keliaujam, jei paplūdimyje gulim. Surašiau ir pačiai atrodo, kad per daug, bandau trinti, ko nereikia – atrodo, kad visko reikia):

 7 marškinėliai be rankovių

 7 marškinėliai trumpomis rankovėmis

 2 puošnesni marškiniai trumpomis rankovėmis

 5 smėlinukai trumpomis rankovėmis

 7 šortai

 3 smėlinukai ilgomis rankovėmis

 7 ploni marškinėliai ilgomis rankovėmis

 2 puošnesni marškiniai ilgomis rankovėmis

 1 vasarinis megztinis

 2 džemperiai

 4 treninginės kelnės

 2 puošnesnės kelnės (džinsinės / lininės?)

 1 romperiukas

 7 poros kojinių

 3 kepurės

20150505231522-86112.jpg

 1 maudymosi kelnaitės

 Avalynė:

patogūs odiniai sandalai

crocs'ai

20150505231539-51601.jpg

sportiniai bateliai (inkariukai?)

 Kosmetinė:

28 vnt. maudymosi sauskelnių (skaičiuoju taip, kad per dieną bus dvi maudynės viešbučio vaikiškame baseine, į jūrą, turbūt, nereiks :) arba tuomet jau bus apmautos maudymosi kelnaitės)

2 didelės pakuotės paprastų sauskelnių (man tiesiog patogiau gabenti žinomas jau išbandytas sauskelnes nei ieškoti svetur neaišku kur ir kokių)

kremas nuo saulės (dar neturiu, bet ieškau gero, patikimo, nekensmingo)

putos nuo nudegimų

kremas nuo iššutimų (sudocream)

bepanthen tepalas (jei netyčia būtų žaizdelių)

prausiklis

šampūnas

dušo želė

drėkinamasis kremas / aliejus (prisimenu prieš kelis metus šiame kurorte labai sausėjo oda nuo vietinio vandens)

ūkinio muilo gabalėlis (jei reiks drabužėlius praskalbti)

Vaistinėlė:

druskos vanduo nosytei

nuo temperatūros (žvakutės eferelgan)

nuo skausmo (ibumetin)

smecta (jei netyčia netiktų vietinis maistas)

gerosios bakterijos

Kiti daiktai:

čiulptukas

rankšluostis

plona antklodė / mažas pledukas

paklodė

gertuvė

šaukšteliai su dėklu

plastikinis dubenėlis su dangčiu

kamuolys

pripučiama liemenė arba apsaugos ant rankų (būtent šioje vietoje man reikia DIDŽIAUSIO PATARIMO: galbūt žinote, kas geriau, saugiau, kur galima įsigyti ir pan.)

pripučiamas baseinas

smėlio žaislai

2-3 kiti nedideli žaislai

3-4 knygelės

1 balionų pakelis

Maistas (iš tiesų iki šiol abejoju, ar jo iš viso reikia imti, nors Adomas toks valgus, nuolat nori kažką kramtyti, taip pat kamuoja įvairios mintys, jei vietinio maisto nevalgys, apsinuodys ir pan.)

14 vaisinių tyrelių

1 pak. ryžių trapučių

1 pak. duonos lazdelių

1 pak. sausainių

1 pak. vaflių

1 pak. kukurūzų

4 hipp batonėliai

2 pak. guminukų – vaisinių juostelių

20150505230604-10721.jpg

Rankinis bagažas (ką pasiimti į lėktuvą):

Kiekvienam keleiviui (išskyrus kūdikius) leidžiama po 1 rankinio bagažo vienetą, neviršijantį 5 kg svorio. Be to, salone galima turėti mažą moterišką rankinę, kūdikio krepšį, maisto kūdikiui skrydžio metu. Kūdikiui nepriklauso rankinis bagažas. Tad maistas ir gėrimai, reikalingi kūdikiui kelionės metu, bus įskaičiuojami į suaugusiojo leistiną rankinį bagažą.

Išvykstant iš ES valstybės narės, leidžiama vežtis skysčių ne didesniuose nei 100 ml talpos induose, sudėtuose į vieną plastikinį maišelį, kurio bendra talpa neviršija 1 litro. Plastikinis maišelis turi būti skaidrus ir uždaromas. Į saloną draudžiama neštis skysčius didesniuose nei 100 ml talpos induose. Bet, kadangi jūs skrendate su kūdikiu, galite turėti buteliuką su gėrimu ar tyrele, skirta jam kelionės metu atsigerti ar pavalgyti. Gali būti, kad saugumo patikros darbuotojai paprašys jūsų paragauti buteliuko turinio.

Taigi į savo rankinę planuoju dėtis šiuos Adomo reikmenis:

2 čiulptukai + čiulptuko dėžutė

migdukas

sausų užkandžių dėžutė

20150505231852-33907.jpg

2 vaisinės tyrelės pakeliuose, iš kurių galima tiesiogiai traukti tyrelę

1 pak. guminukų – vaisinių juostelių

vanduo

2 knygelės

gyvūnų figurėlės

plaukų gumytės (žaidimams)

kelios plastikinės dėžutės (žaidimams)

keli plastikiniai spalvoti kamuoliukai

plančetė (filmukai, daug šeimos nuotraukų, žaidimai)

 

Galbūt turite daugiau patarimų dėl vaiko užimtumo lėktuve, kokių nors paprastų užsiėmimų, kurie tilptų į rankinį bagažą? :)

 Taip pat jaudinuosi dėl galimo ausų „užkritimo“. Gal ir čia turėsite, ką patarti?

 

+ vežimėlis (skėtukas / knygutė)

Vaikišku vežimėliu galima naudotis iki pat lėkto. Registracijos metu vežimėlis bus užregistruotas kaip registruotas bagažas, užklijuota etikete su reikiamais duomenimis (tag). Bet Jūs nepaliekate vežimėlio, o važiuojate su juo pro keleivių saugumo patikrą iki įsodinimo vartų. Vežimėlį paliekate prie pat lėktuvo, ar patektumėte per galeriją, ar būtumėte vežami autobusu. Nuvykę į paskirties oro uostą vežimėlį atgausite kartu su visu registruotu bagažu.

Mokėti už vežimėlio gabenimą nereikia. Tik reikia užsitikrinti, kad neviršijate leidžiamo vežtis bagažo svorio. Jei keliaujate su kūdikiu iki dvejų metų amžiaus – leidžiama turėti iki 10 kg registruojamo bagažo ir sulankstomą vaikišką vežimėlį.

20150505230519-11700.jpg

Tai tiek būtų mano daiktų ir klausimų :) Dabar laukiu patarimų jūros :) :) :)

 

P.S. O Mamos rašo blog'ą galite aplankyti čia: http://mamosraso.blogspot.com/ :) Galbūt dar nematėte visų filmukų (mes juos sukėlėme į blogą - viršuje nuoroda video), galbūt dar neperskaitėte visų patarimų :) Ir aš nebūčiau aš jei ko nors nebrūkštelčiau apie pačią kelionę, bet čia jau ateities įrašai.

08. May 2015, 14:36

Atsiprašau, kad čia taip pasiskelbiau ir dingau... visokių rūpesčių buvo. Ačiū! Ačiū! Ačiū! Jūsų visų patarimai nerealiai naudingi ir geri!
Labai patiko mintis ir dėl siuvenyrų, ir dėl sauskelnių, jų tikrai mažiau prireiks.
Viešbutis toks atitolęs nuo centro atrodo, bet jame pačiame daug paslaugų ir veiklos 😀
Dar kartą labai ačiū už patarimus!

Goda, pasiūlymą apgalvosiu, jei ką, brūkštelsiu. Ačiū!

pypse pypse 08. May 2015, 12:59

Aš bodelius mesčiau lauk. jei tarkim perdegtų tai ploną kažką ilgomis rankovėmis gal gerai turėt. jei karšta ir šiaip jau didelis kam tie bodžiai...

pypse pypse 08. May 2015, 12:58

Pažiūrėk su google programa savo viešbučio teritoriją matysis ar yra vaikų zona ir tt kaip arti pc ir pan...
ir kam tas baseinas? naujas užima daug daug mažiau vietos nei paskui parsivežti atgal, tikrai neimčiau. maudynėms imčiau pūsliukus ant rankų. su jais buvo H druskininkuose,tai saugiai ant smėlio žaidžia, pabrenda į vandenuką... užima mažai vietos. pas mus jie ryškiai rožiniai tai ir šviečia iš tolo 😀)

pypse pypse 08. May 2015, 12:56

kamuolį irgi nusipirkome Maltoje kai suvenyrą ir žaidėm. toks sumažintas tinklinio kamuolys. tai ir nežinau ar imčiau kiek vietos užima. pripučiamą nupūs ir nelabai pailsėsi gaudydama 😀))

pypse pypse 08. May 2015, 12:54

Aš naudoju paracit žvakutes nuo visko, temp, skausmas. kam dar tie šaukšteliai? iš viešbučio pasiimsi jei reikės...

pypse pypse 08. May 2015, 12:51

tas čiulpinukas ta tinka ir nuo užkritimo ausų

pypse pypse 08. May 2015, 12:51

neįmk jokių indelių pažaist....

pypse pypse 08. May 2015, 12:50

lėktuve duoda lankstinukų, atsilenkinėja staliukas, saugos diržais labai įdomu žaisti,užsegt atsegt. kartais su lipukais būna atlošo pagalvėlė segiot. dar pamenu su M kai skridom jį gerai užėmė čiulpinukas ant pagaliuko toks labai mažutis. tik nežinau kaip mūsų mažieji valgytų ar nebėgtų lipnios seilytės,bet turint drėgną servetėlę manau galima

pypse pypse 08. May 2015, 12:48

Dar iš patirties, aš pvz jei turiu vieną daiktą tai ir labiau saugau ir visada žinau kur yra, nei pvz kelis 😀) kad ir su kepuryte. viena tai visada žinai kad be jos niekur neini. o kai trys... tai viena prie jūros kita gal kambary trečia dar kur.taip man ir su visokiais čiulptukais, gertuvėm ir tt.

pypse pypse 08. May 2015, 12:47

Pasiimk maikyčių kurios ir taip yra puošnios, nes bent mes dažniausiai fotkinamės eidami pakeliui prie jūros ar pan. tai tapati maikytė ir pasipuošimui ir kas dienai 😀 megztuką ir aš imčiau vieną universalų, geriausiai margą 😀)) tada iš vis ilgai groja... Džinsiukai jei nori kelnyčių irgi ilgai groja... pasiimk gerą seilinuką. rekomenduoju tomee teep kur susisuka į ruloniuką su gera kišene ir minkštutis, visur nešiokis, uždėk jei ką valgys. bus sausa, švaru ir valgykloj ir kavinėj ir pliaže ir tt.

pypse pypse 08. May 2015, 12:44

jei viskas įskaičiuota tai bus tikrai visokio maisto ir vaisių... kam pirkt tas tyreles... ir vežtis maistą?
rankšluoŠčius ir keis kas kas dieną tai kam vežtis. mes Maltoje tai nusipirkome paskui kaip suvenyrus rankšl. su vaizdais ir naudojom vaikam. bet neturėjom viskas įskaičiuota. bet pvz per pusryčius kokių vaisių pasiimdavau į kuprinę prie jūros. jei visą dieną būsit pliaže ir tų sausk reikės mažiau. ir drabužėlių. įsimesk ūkinio muilo mažą gabalėlį jei nori paskalbimui jei ten su ledais koks kakliukas pasiteplios... gi karšta,greit sausa bus.

LePukuota LePukuota 07. May 2015, 23:00

Mutter, kur skrendat jei nepaslaptis? Tikrai paskaičius ir juokas ima ir prisimenu save pernai kai skridom atostogų 😃 bet kurgi jūs viską į 10 kg dėsit... iš patirties galiu pasakyt: TIEK NEREIKIA 😀 bet mamos jau čia gerai išsakė... Dėl tų prekybcentrių, iš tiesų kurortuose ne visuomet jie po ranka, bet įmanoma rast su plačiu asortimentu vietiniams, tai bent pirmai dienai visko turėčiau, kas realu tilptų į 10 kg lagaminą, kol apsižiūrėsit ir geriau pinigėlių įsidėt. Vaikui po ranka užkandžių tik turėt ir sauskelnes pakeisti, servetėlių drėgnų.

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 07. May 2015, 12:52

Egle, galiu nešioklę paskolinti ergobaby jeigu yra ūpo naudot, savaitę tikrai be jos išgyvensiu, dabar babybjorn labiau vartojam, veidu į priekį... o ergobaby tai gėrių gėris mano nuomone

07. May 2015, 10:22

Aš tokia pat kaip Eglė.. jei galėčiau visą spintą vežčiausi 😃 Gerai, kad gali iš šono pažiūrėti kaip toks lagaminas atrodo (ačiū Egle, kad pasirodei) - suprantu, kad ryškiai per daug 😃 Aš irgi pas senelius vežuosi pilną lagaminą..ir parsivežu atgal 😃
Liepos mėn mūsų laukia kelionė į Airiją, o ten kaip žinia, vidury vasaros ruduo gali būti, tad jau pradeda galvą skaudėt kaip vaikų rūbus sutalpint reiks 😃

06. May 2015, 15:49

Na kaip aš džiaugiuosi, kad parašiau į MK, iš karto protas prablaivėjo dėl sąrašo 😀

06. May 2015, 15:49

Pirmiausia - DIDELIS AČIŪ už patarimus. Aš tikrai truputį išprotėjus, kad tiek rūbų surašiau, dabar skaitai ir galvoju, net savaitgaliui pas senelius prikraunu pilną tašę, o grįžtam su tais pačiais rūbais, su kuriais išvažiavom. Aišku Adomas terliojasi, voliojasi, seilėjasi, o kažkaip kurorte norisi vaiko gražaus, bet vis tiek trubūt tam reikalui rūbų per daug. ĮTIKINOT, kad mažinčiau 😀

Goda, ačiū už patarimą dėl pledo vežimo apačioj, tikrai dėsiu ten! Vežimą imam dėl to, kad iki miestelio centro apie 2 km, patys mes mėgstam pėsčiomis pavaikščioti, o be to, papildomai nekainuoja jį gabentis. Nešioklės neturim, pirkti bet kokios tik kelionei kažkaip nesinori, jau vien geri batai kainavo 50 pinigų... Tuoj pasiruošimas kelionei daugiau kainuos nei pati kelionė su mano tokiu sąrašu 😃

Su sauskelnėmis nežinau, bijau, kad nusipirksiu kokias prastas ir teks išmesti, nes jau ir pačioj LT išbandėm pampers, išbandėm bamboo ir dar visokias xxxx, bet geresnių už huggies ultra comfort tiesiog nėra!!! Nesinorės ir po pardes lakstyti, o tik gulėti, gulėti 😀 Žinau, kad su vaiku nepagulėsiu, bet vis tiek pasvajoti galima 😀

Dėl batų - ĮTIKINOT!

Dėl anklodės / skaros - taip pat ĮTIKINOT!

Viešbutis bus viskas įskaičiuota + rankšluosčiai ir kiti pribumbasai, bet aš noriu vis tiek tokio mažo rankšluosčio būtent Adomui, gal ir iš įpročio... O gal vis tik pagalvosiu apie Godos variantą su gobtuvu.

Šampūnai, prausikliai daug neužima, o Adomo oda pakankamai jautri, nuo visokių kitokių beria, tai tegul liks lagamine 😀

Dėl maisto tai trubūt ir vėl Goda teisi. Galvoju galvoju, nu iš tikrųjų, gi bus PC, tai ir vietinių kažkokių eko galiu rast turbūt..

Adomui plančetė tik kokias pirmas 5 min. įdomu, tai norisi pasirūpinti daugiau veiklos, nors apskritai tikiuosi, kad miegos, kadangi skrisim naktį.

Ir dar sąrašo papildymas:
1) drėgnos servetėlės, tikrai užteks 1 pakelio 😀
2) termometras;
3) dantų šepetėlis (kaip aš jį galėjau pamiršti...)

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 06. May 2015, 15:00

Pritariu Krisliukui!
Aš irgi turiu tokią didelę skarą kuri būna ir šaliku, ir patiesalu, ir rankšluosčiu, ir antklode...
Dėl pramogų pliaže - vietoje viskas kainuoja po kelis eurus... aišku, papildomos išlaidos, bet ar tikrai verta tąsytis? Gal išvis nieko neprireiks, kaip ir Krisliukas sako.

Žodžiu, geriausia išeitis imti lagaminą ir į jį dėti - kai netilps, reiškia viskas 😃 Tiesa, į vežimėlio apačią taip pat galima įsidėti - netikrina kaip svorio, tai kokią antklodę ar ką didesnio, tikrai ten galima įsidėti.

Tiesa, jeigu planuojate kažkur pakeliauti ir pavaikštinėti - rekomenduočiau imti nešioklę. Ją galima prasinešti tiesiog vežime arba užsikabinus ant savęs 😃

Krisliukas Krisliukas 06. May 2015, 14:56

Oho, Eglut, kiba dar kelis vaikus turi, kad tiek daug daiktų reikia? 😃
Pritariu Godai.
Patirtis rodo,kad pakanka vieno megztuko šiltesnio, ar džemperio, kepurės irgi vienos. Vienais batais atskrendat,kitais būnat prie baseino,jūros.
Kadangi bus karšta (nors nežinau, kur skrendat, kartais patirtis rodo,kad birželio mėn.Sicilijoj šalta būna), tai užteks vienų ilgų kelnių, jei apskritai jas apsimausit. Vienų treninginių (jei prireiks). Ilgom rankovėm apskritai paimčiau maximum du rūbelius. Jų neapsivilksit,garantuoju!

Dėl pledukų,rankšluosčių, nežinia, koks ten viešbutis, ar įeina į servisą rankšluosčiai. Pasiimk plonytį patiesaliuką pasitiest. Aš visada imu didelę ploną skarą, jos užtenka.
Maisto imčiau tik tiek,kiek reikės lėktuve. Sauskelnių kokiai pirmai,antrai dienai.

Pripučiamo baseino ir smėlio žaislų neimčiau. Galima ten nusipirkt,arba be jų apseit. Keliavom su Kasparu mažu (1,6 m.), tai užteko jūros, akmenukų, žolės per akis.

Planuojam skrist šiemet su trim vaikais, tai bandysiu tilpt į vieną rankinį bagažą ir vieną didelį lagaminą. 😀 Pastebėjau, kad tų rūbų daug nereikia, ypač šiltų, nes tikrai būna karšta. 😉

Liucyte Liucyte 06. May 2015, 10:18

Na, aš tai visai neturiu patirties šitoj srity, bet man tas sąrašiukas irgi atrodo ilgokas... 😀 Nors... Jei pati išsiruosčiau į ilgesnę kelionę su vaiku, tikiu, susiplanuočiau įsidėti tiek pat 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 06. May 2015, 07:49

Man pirmas klausimas - kaip tilpsi į dešimties kg bagažą???? čia toooooks daiktų kiekis, kad ir 23 kg neužtektų 😃

aš parašau savo nuomonę, o tos, kurios mėgsta keliauti komfortabiliau, galės kritikuoti. Pagrindinė taisyklė mūsų šeimos kelionėse - MAŽIAU YRA GERIAU, todėl aš dažnai atrenku vaikų drabužius, o paskui dar porą kartų tas krūveles mažinu, kol lieka absoliutus minimumų minimumas. Ir visad užtenka!

Kaip suprantu, laiką daugiausiai leisite prie baseino ir prie jūros. Ten, kaip žinia, vaikai laiksto tik su maudymosi apranga (va čia vertėtų pagalvoti ar tik nereikėtų tos spec nuo UV spindulių su ilgesnėmis rankovėmis ir šortukais). Apsirengti gražiau reikės per keletą išvykų, kurias turbūt planuojate, ryte pusryčiams ir vakare - vakareinei. Nežinau, kiek teplus Adomas ir kiek jį reikia per diena perrenginėti. Kitas dalykas - skalbyklų paslaugos kainuoja tikrai su protu, tad tikrai jomis galima pasinaudoti, kai pritrūksti. Tai čia apie drabužius - jų ryškiai per daug. Aš dviems savaitėms merginoms imčiau po penkias sukneles, kelnes, šortus, dvejus marškinėlius trumpomis rankovėmis ir vienus ilgomis, kažkokį šiltesnį megztuką. Viskas.

Batai - jų mano nuomone irgi per daug. Kažkas patogaus prie baseino (crocsai) ir sandalai visiems gyvenimo atvejams, su kuriais iš LT išvykstat.

Apie sauskelnes išvis tyliu, nes užsienyje jos dažniausiai geros kokybės (ir net pigesnės) ir nesuprantu kodėl jas reikėtų imti. Galima pradžiai, bet tiek daug... Maudymosi imčiau 12, vieną pakuotę, o jei pritrūkčiau - papildomai įsigyčiau.

Dušo želė, šampūnai - aš stengiuosi imti tokius, kurie tinka visai šeimai, o viešbučiuose netgi būna.

Dar labai naudingas daiktas pliaže su vaikais - rankšluostis su gobtuvu maunamas per galvą (toks lyg pončas) - iš nuo saulės, ir nuo šalčio.

Mažas pledukas ir paklodė? O negalima vieno kažkurio?

Dėl apsaugų vandeniui - Weeride.lt turi superinių ratų vaikams, Eleonora turi liemenę iš kažkokios keistos medžiagos, kuri neskęsta, bet yra medžaga (ne guma).

Maistas: o jeigu nevalgys - tai 14 tyrelių neužteks? Tai kam imti tokį kiekį, kai vis tiek reikalui esant reikės pirkti? Poros tyrelių nenumatytiems atvejams sočiai užteks. O jeigu reikės - tikrai bus vietinių kokybiškų. Juk kažkoks prekybos centras, kad ir nedidelis, juk bus aplinkui?

Lėktuve užteks ir planšetės 😀 O šiaip dar mėgstu turėti popieriaus (ar išplėšyti savo žurnalą) ir pagaminti laivelių, origami varlyčių, kurios šokliuoja. Nežinau ar jau žaidžia, bet labai geras daiktas plastelinas - užima nedaug vietos, o vietos kūrybiniams polėkiams daugybė.

Tai tokia "trumpa" mano nuomonė 😀)))