Adrijus 4 mėn. 3 sav. 4 d. Ragautojo pradžiamokslis

Adrijus 4 mėn. 3 sav. 4 d. Ragautojo pradžiamokslis

26. Oct 2014, 23:10

Sveikos, mielų mažylių ir ūgtelėjusių išdykėlių mamos.

 

Kartais tobulėjimas ir pasiekimai būna ne tokie pastebimi, nes vaikučio kalba, mimikos, ir “gimnastiniai” įgūdžiai tobulėja dienomis ir štai vieną dieną pamatai įlgų “treniruočių” rezultatus ir džiaugsmingai konstatuoji – jis tai padarė !

 

Mano mažojo tobulėjimas būtent toks, regis keičiasi kasdien, mažučiais žingsniukais artėja prie didžiųjų savo pasiekimų rezultato. Džiugu ir ne kitaip.

 

Šiandien – kaip ir kasdien – mažiau miego, daugiau būdravimo, net nevadinčiau to būdravimu, nes taip „elgiasi“ naujagimiai ir visai mažulyčiai kūdikėliai, o Adrijus man toks mažas didelis žmogutis.

 

Šiandienos 2014-10-26 pasiekimas – skonio industrijos pradžios tęsinys !!! Pradėjome po truputėlį ragauti obuoliuko ir obuoliuko tyrės (užvakar), klausite kam taip anskti ? Sakyčiau ne anskti, o pačiu laiku, nes ligi “tikro” primaitinimo pradžios beliko 2 dienos, kai bus visas 5 mėnesių vyrukas ir ruošis startuoti su . . .bet šššš, apie tai, kai laikas ateis, o dabar apie obuolio skanavimą. Kadangi mažylis jau kuris laikas rodo itin didelį susidomėjimą maistu, ir regis kad kai valgome taip pat nori (nors visi kūdikėliai turbūt taip pat elgiasi), „pašventinti“ gydytojos pradėjome testavimą ir šaukštelį vieną kitą kasdien ragaujame obuoliuko – šiadnien jau suvalgyta beveik 4 šaukšteliai (skamba didžiai, bet šaukšteliai, kaip matote visai mažulyčiai). Nors sūnyčio gydytoja rekomendavo obuoliuko duoti jau nuo 4 mėnesių, man toks mažas žmogutis dar tikrai nepasirodė toooks alkanas, kad reiktų apkrauti skranduką. Tad pradėjome tik dabar ir rengiamės didžiajai daržovių invazijai.

 

Pirmą dieną, gavęs šaukštelį prie lūpų ir pajutęs skonį bandė žįsti – juk mažyliai taip ir temoka, labai patiko mažajam. Antrą dieną lygiai taip daviau šaukštelių porą ir mažasis reikalavo dar ! Na, apetitu, regis tikrai nesiskųs nei mažiukas, nei mamytė. O šiandien po pirmo šaukštelio suvalgyto burnytė žiojas pati, kai šaukštukas artėja. Skanu, bet apsiribosim tik obuolių tyre (ji rūgštoka), neragausime dar nei bananų ar slyvų, kurios saldesnės, mat vėliau gali daržovyčių atsisakyti.

 

Oh .. .galvojau bus vienas du sakinukai apie beveik 4 šaukštukus obuoliuko, o gavosi vos ne primaitinimo blog‘as. Išsiplėčiau . . .

 

Ragautojo pradinuko mama.