Akytės uždegimas

Akytės uždegimas

20. Feb 2012, 07:00

Mėnesį laiko kūdikis gydomas nuo akies uždegimo, o mama pagerėjimo nepastebi. Susikrimtusi ji parašė „Mamyčių klubui“ laišką, kurį pakomentuoti paprašėme vaikų akių ligų gydytojos.

 

Iš Jovitos laiško:


Auginu 9 mėnesių vaikutį. Jau nuo sausio12 dienos kamuojamės su kaire akyte. Gydytoja sako, kad tai uždegimas ar į ją papuolė svetimkūnio. Lašinom lašiukus nuo pačių silpniausių iki pat stipriausių be jokios pertraukos, kaip žinia, jau mėnesį laiko. Dar plaunam virintu vandenuku. Paskutiniai mūsų lašiukai buvo „TobraDex“.

 

Jokių pokyčių nepastebiu, ji kaip buvo, taip ir liko patinusi, paraudusi, pusiau neatmerkta, po kiekvieno miego išskyrom apsinešusi. O iš vidaus degančiai raudona. Aišku, naktį mes negalime ramiai miegoti, mums ją skauda, ir ši skaudama akytė perpus mažesnė. O pats regos obuolys, tikrinomės, sake, kad  geras, blizga nepakitęs. Prašau mus gelbėti, kuo galite, padėkite. Ačiū.

 

Atsako „Akių gydytojų praktika“ vaikų akių gydytoja Loreta Šveikauskienė:


Sveiki,

 

Mamos nerimas suprantamas - paprastas bakterinis junginių uždegimas vaikams dažnai sukelia vokų paburkimą, paraudimą, jam būdingos pūlingos išskyros, traiškanojimas. Tačiau gyja gana greitai - 5-7 d., daugiausia -  14 d. lašinant antibiotikus. Skausmas konjunktyvitui irgi nebūdingas.

 

Problema yra ta, kad sudėtinga tokio amžiaus vaiką apžiūrėti, kartais apžiūrai vaikutį tenka pamigdyti, nuraminti ir vaistais ( žvakutė su raminančiais preparatais).

 

Deja, iš mamos pasakojimo (subjektyvaus) negalėčiau nustatyti  ligos, nei vertinti gydymo efekto. Aišku tik, kad akytė nesveiksta. Nežinia, ar vaistus skyrė ir vaikutį toliau stebi Šeimos gydytoja ar akių ligų gydytoja.

 

Būklei negerėjant, pagalbos kreipčiausi į vaikų akių ligų skyrių Santariškių ligoninėje. Reiktų gerai apžiūrėti po viršutiniu voku, rageną, galbūt pasitarti su LOR specialistu. Nes voko paburkimą, paraudimą, neramų miegą kartais sukelia šalia esančių sinusų patologija.

 

Reikalingas siuntimas ( forma 027), kurį parašyti gali Šeimos gydytoja, gydytoja pediatrė arba gydytojas oftalmologas.

 

1

 

20. Feb 2012, 08:16

Mano dukryte taip pat turėjo panašią bėdą. Tepėm, lašinom.... darėm viską ką sakė gydytoja. Rezultatų nebuvo. Tada kreipėmes pas kitą specialistą, kuris nustatė, kad yra užsikimšęs ašarų takas. Taigi padarė taip vadinamą operaciją ir viskas baigėsi. Kadangi vaikutis buvo dar labai mažas - jokios traumos nepaliko. Stiprybės jums, nenuleiskyt rankų😀