Alergijos diagnostika: mitybos dienoraštis

Alergijos diagnostika: mitybos dienoraštis

19. Oct 2012, 00:00

Konkretus metodas – mitybos dienoraštis naudojamas kaip alergijos diagnostika. Pacientas užrašo visus produktus, kuriuos kasdien vartoja, ir organizmo reakciją į juos.

 

Šiam metodui nereikia jokių materialinių išlaidų, be to, dar vienas privalumas – metodas mus priverčia rinktis tai, ką valgome. Šiuolaikinė mityba jau savime alergiška – ilgas galiojimo laikas, produktai greitai pagaminami, įvairūs egzotiški vaisiai, greitasis maistas ir kt. veiksniai.

 

Todėl sąmoningas maisto pasirinkimas pasitarnaus tik į gera.

 

Gyvenimas su alergija

 

Milijonai žmonių visame pasaulyje kenčia nuo alergijos ir daugumoje atvejų ji nėra paprasta, bet ir tokiu atveju nereikia to priimti kaip nuosprendžio. Alergija nėra negalia, net ir astmos atveju.

 

Diagnostikos ir gydymo metu žmogus jaučiasi pakankamai gerai ir alergiją gali kontroliuoti. Žmogus gyvena aktyvų gyvenimą nepaisant alegijos.

 

Pirmasis žingsnis, ką reikia padaryti - būtina surinkti kuo daugiau informacijos apie alergiją, išsitirti, galite išsirinkti iš daugybės alergijos gydymo būdų sau efektyviausią, pasikonsultavę su savo gydytoju.

 

Pavyzdžiui, pusė JAV gyventojų turi alergiją vienam ar keliems alergenams, bet nežiūrint to, jie gyvena aktyvų gyvenimą, sportuoja ir pan.

 

Jeigu nėra galimybės išvengti ar sumažinti negatyvios ekobiosferos faktorių, neįmanoma išvengti žydėjimo, dulkių, negalima kitiems uždrausti laikyti naminių gyvūnų, visgi kiekvienas, kas kenčia nuo alergijos, gali padėti sau jaustis puikiai. Svarbiausia – gyventi aktyvų ir pilnavertį gyvenimą

 

Vaikų pneumatologė Renata Snipe