Ar "Friso 3" pieno gėrimas pakeičia karvės pieną?

Ar "Friso 3" pieno gėrimas pakeičia karvės pieną?

19. Oct 2012, 07:30

Ar "Friso 3" pieno gėrimas pakeičia karvės pieną? Kuo jis geresnis, nei karvės pienas?

 

Komentuoja Friso produktų atstovė Baltijos šalims, gydytoja pediatrė Irena Putnina.

 

Mažų vaikučių mišinukai nuo 1 iki 3 metų vadinami specialiu pieno gėrimu, kadangi į jų sudėtį įeina pieno mišinių komponentai (subalansuoti pieno baltymai, pieno cukrus - laktozė), vitaminai, mineralai, naudingi priedai, kaip omega rūgštys, nukleotidai, prebiotių skaidulos (gerų bakterijų "maistas", skatinantis jų augimą), arba pačios probiotinės geros bakterijos.

 

Rekomenduojma, kad mažylis išgertų bent 2 puodukus tokio specialaus pieno gėrimo. Gydytojai ir mokslo tyrėjai tvirtina, kad mažiems vaikams (1-3 m.) pieno gėrimas yra sveikiau nei karvės pienas. Kodėl?

 

Karvės piene per daug baltymų, jų perteklius gali alergizuoti, tiesa, mažas vaikas - jau ne kūdikis, tačiau sulaukus vienerių metų žarnynas dar nėra pilnai subrendęs, jis pralaidesnis alergenams ir kitoms nepageidaujamoms medžiagoms.

 

Karvės piene per mažai geležies ir kitų mažyliui svarbių vitaminų, mineralų. Produktai kūdikiams ir mažiems vaikams yra griežtai kontroliuojami dėl kokybės, juose nėra žalingų sveikatai medžiagų.

 

Friso pieno gėrimas mažyliui visiškai pakeičia karvės pieną, tai pieno gėrimo milteliai be krakmolo, glitimo, su nukleotidais, prebiotikais, omega rūgštimis, su didesniu nei karvės piene geležies, vitaminų ir mineralų kiekiu, greitai tirpstantys ruošiant, labai švelnaus vanilės prieskonio.

 

Jei norite pratinti prie karvės pieno, neduokite gerti jo gryno, gariau užbalinkite juo kūdikio košes.

 

Sėkmės.