Ar gali dėl dantukų dygimo pakilti aukšta temperatūra?

Ar gali dėl dantukų dygimo pakilti aukšta temperatūra?

04. Feb 2015, 08:44 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos Sandros laiško redakcijai:

Sveiki, mano dukrytei jau devinta diena temperatūra pakyla iki 39,2. Naktį blogai miega, buvome pas šeimos gydytoją, sako, dantys tikriausiai, nes ją visą apžiūrjo ir sako, kad viskas gerai. Dantenų neleidžia apžiūrėti, jai dabar turi kaltis iltiniai dantukai (7-8). Skaičiau, kad jie labai ilgai ir skausmingai kalasi, nėra apetito. Norejau paklausti - ar gali tiek dienų būti aukšta temperatūra ir per kiek laiko prasikala dantukai? 

Konsultuoja Tarandės šeimos klinikos šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė: 

Mamyte, Sandra, jeigu Jūsų šeimos gydytoja apžiūrėjo, kaip teigiate, “visą dukrytę”, atliktuose kraujo ir šlapimo tyrimuose pakitimų nėra, dantenos paburkę, matyti dantų židinukai, tai atsakymas – gali būti aukšta temperatūra, nors tokia aukšta temperatūra nebūdinga dantų dygimui.

Jei ir toliau išliks temperatūra aukšta, reiks pakartotinai nuvykti pas savo gydytoją.

floryte floryte 04. Feb 2015, 12:01

Aš irgi manau, kad tiek dienų aukšta temperatūra negali būti dėl dantų dygimo. Mūsų dukrytei dieną- dvi pakyla temperatūra dėl dantų, bet ne tiek.

pypse pypse 04. Feb 2015, 10:09

negaliu patikėt kad gali būti tokia temp., tiek dienų nuo dantų...
esu tos nuomonės, kad dantų dygimas tik sujudina organizmą prie kurio lengviau prikimba bacilos,virusai, infekcijos ir visa kita. Keliaukit pas gydytoją ieškot ligos