Ar gali po skiepo ilgai laikytis temperatūra?

Ar gali po skiepo ilgai laikytis temperatūra?

31. Oct 2011, 07:00

Užduok ir Tu savo klausimą "Mamyčių klubą" konsultuojantiems specialistams: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Gražina:

 

Laba diena, norėčiau gydytojo konsultacijos. Mano dukrytei beveik 10 savaičių. Prieš savaitę 2 mėn. kūdikį paskiepijo nuo kokliušo, difterijos. Sekančią dieną pakilo temperatūra iki 38, galvojome, kad nuo skiepų, mažinom su Eferalgan žvakute.

 

Šiaip mažylė buvo rami. Sekančią dieną temperatūros nebuvo, tačiau po dienos vidurdienį temperatūra pakilo 39,6. Vėl numušėm su Eferalgan žvakute, tačiau mažylė nuo 17 iki 23 val. isteriškai verkė, prisnūsdavo tik 5 minutėms, teko kišti viburcol žvakutę.

 

Dukrytė nurimo ir užmigo. Kitas dienas stebėjau vaiko temperatūrą ir pastebėjau, kad apie vidurdienį temperatūra pakyla iki 37,8, o po pietų pati nukrenta. Poliklinikoje padarė crb tyrimą, atsakymas 54 mg. Norėjau paklausti, ar gali būti, kad virusą pasigavome skiepydamiesi, nes temperatūra pradėjo kilti būtent po skiepų. Jei ne, tai nuo ko galėjome pasigauti virusą?

 

Ar toks crb tyrimo rodiklis labai baisu? Kiek laiko po skiepų gali laikytis temperatūra? Ar normalu, kad temperatūra tai pakyla, tai nukrenta (be vaistų)? Dabar antra diena temperatūros neturime, tačiau vistiek neramu.

 

Gydytojas sakė stebėti, jei temperatūra kils, skirs antibiotikų. Galbūt reikėtų pasidaryti dar kartą crb tyrimą? Ar gali temperatūros nebūti, tačiau liga būti kur nors užsislėpusi? Iš anksto ačiū už atsakymą.


Pataria klinikos "Privatus gydytojas" gydytoja Jūratė Ivanauskienė:


Kartais po skiepo pakyla temperatūra, tačiau parai ar dviem. Po to nukrenta. Jei temperatūra laikosi ilgiau, reikia ieškoti kitos priežasties. Vertinant CRB padidėjimą iki 54, galima galvoti, kad tai bakterinės , o ne virusinės kilmės infekcija.

 

Tokiu atveju reikėtų arba kartoti CRB tyrimą, arba skirti antibiotikus, jei dar vis kyla temperatūra.

 

Klinika "Privatus gydytojas"

Verkių g. 29, 12 korpusas,

Vilnius

(8-5) 272 23 53 (8-5); 272 32 17 8; 688 922 74

1