Ar galima statyti ant kojyčių 3-4 mėnesių kūdikį?

Ar galima statyti ant kojyčių 3-4 mėnesių kūdikį?

03. Nov 2015, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Iš mamos laiško:

Laba diena, norėjau paklausti – ar galima kūdikį statyti ant kojyčių, jį prilaikant? Gal kaip nors galima padėti mažiukui, kad greičiau sėdėtų, ropoti pradėtų. Nuo kada galima pradėti sodinti? Tiesiog noriu patarimų. Mažyliui yra 3 mėnesiai. 

Konsultuoja kineziterapeutė Sonata Martutaitienė.

Sveiki,

Mažylį patartina masažuoti ir mankštinti jau nuo 3 mėnesių, nes tada susinormalizuoja raumenų tonusas, ir galima lengvai pastebėti, ar tik raumenukai nėra per daug įtempti.

Sodinti vaiką galima nuo 6 mėnesių, bet ruošti jį sėdėjimui reikia pradėti nuo 4 mėnesių, tam yra skirti pratimai, kurie stiprina nugarą.

Statyti vaiką ant kojų labai anksti nepatariu, pradėkite tai daryti nuo 4 mėnesių, vaikas turi pajausti atramą po kojom, bet versti jo ilgai stovėt nereikia. Dienos metu leiskit jam dažniau pajausti atramą po kojom.

Pirmiausia, vaikas turi išmokti sėdėti, paskui ropoti ir tada stovėti.

Svarbiausia stiprinti vaiko nugarą ir skatinti jo mobilumą. Prieš atsisėdant vaikas turi išmokti vartytis, tai labai svarbu. Patariu pasikonsultuoti su kineziterapeutu ir paprašyti, kad jus apmokytų masažo bei pratimų, kurie yra atliekami tam tikru vaiko raidos laikotarpiu.