Ar galiu papildomai dirbti?

Ar galiu papildomai dirbti?

07. Sep 2011, 07:00

 

 Ar galiu dirbti papildomai?

 

Aistė klausia:

 

"Mano vaikučiui vieneri metukai, planuoju auginti iki dvejų. Girdėjau, kad pagal naująją tvarką, kuri galioja nuo liepos 1 dienos, galima dirbti antrus metus ir gauti pajamas, neprarandant Motinystės pašalpos".

 

Deja, miela Aukse, Jums naujoji tvarka negalioja, nes jūs Vaiko auginimo atostogų išėjote daug anksčiau, negu įsigaliojo 2011 metų liepos 1 dienos įstatymo nuostatos.

 

Naujos įstatymo nuostatos galioja tik nuo š.m. liepos 1 d. skiriamoms pašalpoms. Taigi, iki birželio 30 d. skirtos motinystės (tėvystės) pašalpos nebus perskaičiuojamos ir bus mokamos anksčiau galiojusia tvarka, t.y. iki vaikui sukaks vieni metai – 90 proc., o iki sukaks dveji – 75 proc. asmens kompensuojamojo uždarbio dydžio.

 

Jei asmuo turės draudžiamųjų pajamų (dirbs), abu metus bus mokamas paskirtos pašalpos ir priskaičiuotų draudžiamųjų pajamų skirtumas.

 

Daugiau informacijos:

 

„Sodros“ svetainės Gyventojų portale adresu: http://www.sodra.lt/lt/pasalpos. Apsilankius šiuo adresu, galima pasirinkti dominančią pašalpos rūšį ir sužinoti viską apie šiuo metu galiojančią motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų skyrimo ir skaičiavimo tvarką, dokumentus, kuriuos reikia pateikti, kreipiantis dėl pašalpos.

07. Sep 2011, 07:20

Asite, gali tetis eiti tevystes atostogu tada jis gales ir dirbti, ir gauti 40 proc, o ir jus galesite dirbt 😀 Mes su vyru apsikeitem rolemis 😃 as isejau i darba, jis tevystes atostogu, bet sekmingai dirba 😀