Ar įmanoma išsaugoti pieną, išvykus į kelionę be kūdikio?

Ar įmanoma išsaugoti pieną, išvykus į kelionę be kūdikio?

11. Sep 2012, 07:00

 

Monikos klausimas:

 

Laba diena, atsitiko bėda. Turiu sūnelį, jam dabar 3 mėnesiai su puse, pati maitinu krūtimi, turiu pienelio pakankamai. Bet turiu išvažiuoti dviem savaitėms į kitą šalį ir nėra jokių sąlygų man vaiko vežtis kartu, jis liks su vyro mama. Nežinau, ką daryti, kad pienelį išsaugočiau iki tol, kol grįšiu ir toliau maitinti.

 

Daktaras sakė, kad jokių šansų išsaugot, bet aš galvoju, kad įmanoma, nes mano draugė turėjo kelionę, bet kartu su vaiku, jai taipogi buvo pienas dingęs, po savaites vėl atsirado.

 

Iš buteliuko sūnelis geria tik kai labai nori, su soske užmiega. Mišinukus perkam vaistinėse, stengiuosi duoti kartu ir mišinuko, pamaišau, kad jam nebūtų naujiena, bet jis jo daug negeria - apie 100ml. Patarkite, kaip elgtis man geriausiai, nes kelionė man neišvengiama.

 

Atsako Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantė, mama Jūratė:

 

Miela, mamyte,

 

Suprantamas Jūsų nerimas dėl sūnelio maitinimo jums išvykus. Jeigu dar prieš kelionę paliktumėte užšaldžiusi pieno atsargų, kūdikėlį močiutė galėtų pamaitinti jūsų pieneliu, tik kaupti atsargas jau galėtumėte pradėti dabar.

 

Patikėkite, mūsų vaikučiai, esant neišvengiamai situacijai, prisitaiko, tad jau dabar pratinti prie mišinio nėra reikalo, kai mamytė šalia su pieno fabrikėliu.

 

Pieno gamybą tikrai galima išsaugoti, vis primenant krūtims, kad pienas reikalingas - kelionėje išsitraukinėkite pienelį iš abiejų krūtų bent 8 kartus per parą arba 2 val. sumoje per parą. Pagalvokite apie pientraukio įsigyjimą dar prieš kelionę, jei neturite įgūdžių pieną ištraukinėti rankomis.

 

Grįžus sūneliui bus lengviau atsigauti po išsiskyrimo, kai vėl galėsite jį žindyti.

 

www.pradzia.org/zindymas-knyga

1

13. Sep 2012, 13:58

mano tai pasiulymas isigyti gera pientrauki inusitrraukyneti piena kad jis nedinktu jaigu nenutraukynesite tai tikrai dings