Ar jūsų mažyliai knarkia?

Ar jūsų mažyliai knarkia?

04. Nov 2013, 07:44 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Turbūt teko girdėti, kaip knarkia maži vaikai? Štai kokios pagrindinės vaikų knarkimo priežastys.

Užsikimšusi nosytė

Tai bene dažniausia kūdikių ir mažų vaikų knarkimo priežastis. Kūdikiai gali knarkti, jei jų nosytė yra užsikišusi ir oras negali laisvai judėti. Nosytės užsikimšimo yra keletas priežasčių – pirmiausia, tai virusinė ar bakterinė sloga, kai vaikui reikia medikų pagalbos ar bent konsultacijos. Paprastai išgydžius slogą ir ligai pasitraukus, baigiasi ir knarkimo bėdos.

Sausas oras

Tačiau kūdikis knarkti gali ir dėl užsikimšusios nosytės, kuri nereiškia ūmios ligos. Jeigu namuose yra sausas oras, nosytės gleivės išdžiūsta greičiau, ir tada nosis užsikemša. Kai vaikutis kvėpuoja, girdime šnarpštimą, primenantį knarkimą. Tokiu atveju reikia pašalinti kliūtis nosytėje – susidariusias gleives, drėkinant ir valant nosį jūros vandeniu bei drėkinant patalpų orą.

Padidėję adenoidai

Išvešėję adenoidai užstoja oro nutekėjimą link gerklų, ypač tada, kai vaikas yra horizontalioje padėtyje, t.y., guli. Dėl šios priežasties dažniausiai knarkia ne kūdikiai, o paaugę, 3 - 5 metų vaikai. Mat būtent tada vaikai dažniau serga virusinėmis ligomis ir skundžiasi padidėjusiais adenoidais.

Dėl adenoidų gydymo būtina pasitarti su gydytoju. Paprastai iš pradžių, jei adenoidų išvešėjimo laipsnis nedidelis, jie gydomi švelniuoju būdu, ne chirurginiu.

ačiau jei adenoidai itin dideli, pasyvus gydymas nepadeda, vaikui be knarkimo papildomai atsiranda neprigirdėjimo problema, dėl nuolat išsižiojusios burnytės formuojasi netaisyklingas sąkandis, gydytojai gali rekomenduoti atlikti adenoidų šalinimo operaciją. Išgydžius adenoidų problemą, pasibaigia ir mažų vaikų knarkimo problema.

Ar jūsų mažieji knarkia?

23. Nov 2013, 16:28

manasis irgi knarkia 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 04. Nov 2013, 09:45

Aš kai išgirstu vaikučius knarkiant, man visada juokas suima 😀