Ar omletas vaikams sveika?

Ar omletas vaikams sveika?

10. Sep 2014, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Rytais mažylis mėgsta omletą. Ar tai tinkamas maistas mažam skrandukui?

"Jei vaikučiui dveji metai, jis gali valgyti pusryčiams omletą. Tačiau tuo atveju, kai tai ne kasdienis jo valgis, o vaikučio mityba yra pakankamai subalansuota, jis valgo įvairų maistą" - mamytes pakonsultavo Latvijos mitybos specialistė G. Rijkurė. 

Pasak jos, mažiems vaikams nereikia nerimauti dėl padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje, dėl ko galima būtų nepatarti valgyti kiaušinių. Kiaušiniai turi daug organizmui reikalingų vitaminų ir baltymų, kurie svarbūs augančiam vaikui.

Mitybos specialistė pabrėžia, kad jei tėvai iš tiesų domisi sveikos mitybos principais, jie galėtų kepti omletą paskanintą daržovėmis. Tai būtų dar naudingiau, negu grynas omletas. Kepant omletą, būtų galima jį praturtinti pomidorais, petražolėmis, paprika ar žaliaisiais žirneliais.  

Jeigu mažylio kiaušinis nealergizuoja, tikrai galima pasigardžiuoti omletu. Žinoma, ne kiekvieną dieną, ir kaip minėta, geriau praturtintu daržovėmis.

Pasidalink savo geriausio omleto receptu - su kuo jį gamini?

10. Sep 2014, 11:18

mano mazyliui metukai ir keturi men ir as jam kartais iskepu omletuka nes jis labai jy pamego nuo pirmo paragavimo is mano lekstes 😀