Ar prisimenate savo vaikystės naktipuodį?

Ar prisimenate savo vaikystės naktipuodį?

18. Aug 2012, 08:00

"Mamyčių klube" daug rašome ir kalbame apie vaikų pratinimą prie naktipuodžio. Neveltui - tai aktuali tema kiekvienai šeimai.

 

Tačiau pagalvojome, jog dar nesiteiravome jūsų, ar žinote, kokio amžiaus ir per kiek laiko prie naktipuodžio pripratote... jūs? Ar klausėte savo mamų?

 

Viename muziejuje, kur eksponuojami Sovietų Sąjungos laikų buities daiktai, radome štai tokį 20 -o amžiaus 7 -ojo dešimtmečio vaiko kambarį. Taigi, galima manyti, kad taip galėjo atrodyti mūsų tėvų vaikystės namai.

 

{smallpic:1}

 

Labai įdomus pasirodė naktipuodžio variantas - į paprastą puodą su rankena panašus naktipuodis "įkonstruotas" į medinę kėdutę. Vaikui patogu sėdėti.

 

{smallpic:2}

 

Iš tiesų gerai pagalvojus, jis savo kontrukcija primena šiuolaikinius moderniausius naktipuodžius, kainuojančius šimtą, o ir daugiau, litų. Štai, pavyzdžiui, toks:

 

1

arba toks:

11

Juk iš tiesų, panašumo yra, ar ne? Taigi, senuosius sovietinius naktipuodžius galima drąsiai vadinti šiuolaikinių proseneliais. Kažin, kaip naktipuodžiai atrodys dar po penkiasdešimt metų?

 

Kaip atrodė Jūsų vaikystės naktipuodis? Kada Jus mama išmokė juo naudotis?

18. Aug 2012, 12:29

Kada mane mama mokė net nežinau, kažkaip tos temos nebuvome pasiekę, o dabar neturiu kaip paklausti...tik pamenu pas močiutę buvome radę tokį mėlyną ir morkinį plastikinius naktipuodžius su dangteliu, kuriais naudojomės mes su sesute 😀