Ar reikia mokyti kūdikį nardyti?

Ar reikia mokyti kūdikį nardyti?

05. Apr 2017, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Yra vaikučių, kurie ankstyvoje vaikystėje su malonumu nardo vandenyje. Tad mes klausiame specialisto, nuo kokio amžiaus reikia mokyti mažylį plaukti po vandeniu.

Pasak gydymosios vandens mankštos ir aerobikos trenerio Gunto Melderio, kiekvienas vaikas išmoksta plaukti individualiai, be to, ne visi mėgsta nardyti. 

"Vienas vaikas nuo vienerių metų moka sulaikyti kvėpavimą ir paklusniai galvą nuleidžia po vandeniu, o kitas tai daro palaipsniui. Manau, kad nardymo reikia mokyti tada, kai vaikas yra sąmoningo amžiaus ir pats moka pasakyti, patinka jam tai ar ne.

Dažniausiai tėvai nori, kad vaikas nardytų, mokėtų plaukti po vandeniu, tačiau niekas paties mažylio neklausia, ar jis to nori.

Būna, kad mama ar treneris verčia kūdikį nardyti per prievartą, žinoma, jis turi nardymo refleksą, bet nemanau, kad kūdikį reikai mokyti nardyti! Ir moksliškai neįrodyta, kad šis įgūdis jam reikalingas", - pasakojo treneris.

Jo manymu, pats tinkamiausias vaiko amžius mokytis nardyti - 2-3 metai, kai jis gali laikytis už kokio nors daikto ir kai tėvai turi tikslą, kodėl viso to reikia.

"Nereikia vaiko versti nardyti, viskas savo laiku. Mano, kaip trenerio, tikslas - išmokyti vaiką plaukti iki mokyklos, kad jis vandenyje jaustųsi užtikrintai ir kad galėtų išvengti galimų nelaimingų atsitikimų", - tvirtino treneris.

Ar tavo vaikas moka plaukti po vandeniu? Jei taip, nuo kokios amžiaus išmoko?

Vykdami į baseiną būtinai pasiimkite HUGGIES® Little Swimmers®!