Ar reikia nutraukti žindymą dėl to, kad vaiko svoris didelis?

Ar reikia nutraukti žindymą dėl to, kad vaiko svoris didelis?

29. Nov 2012, 07:00

Rasitos laiškas:

 

Laba diena,

 

Mano dukrytei 1 metukai ir 9 mėnesiai, ji vis dar valgo mamos pienelį 2 kartus dieną ir apie 3 kartus naktį. Dieną taip pat pavalgo pusryčius, pietus ir vakarienę. Dabar ji sveria jau beveik 17 kg. Šiaip nuo pat gimimo svoris augo labai sparčiai, beveik kas mėnesį po 1 kg.

 

6 pirmus mėnesius maitinau tik krūtimi, nieko papildomai nevalgė. Ar gali būti, kad jai dabar per daug maisto ir todėl tokia sunkutė jau? Nepasakyčiau, kad labai jau dideliais kiekiais valgytų paprasto maisto. Man atrodo, kad jos tokia medžiagų apykaita, bet močiutė mano, kad per daug mažylė gauna maisto ir reiktų baigti žindymą.

 

Ar reikia nutraukti žindymą dėl to, kad dukrytės svoris toks nemažas?

 

Atsako Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantė, mama Violeta:

 

Sveiki, miela mama Rasita,

 

Tiesiog puiku, kad vis dar žindote savo mažylę!

 

Jūs esate teisi, žindymas ir kiek spartesnis svorio augimas nėra susiję. Netgi atvirkščiai - Pasaulio Sveikatos Organizacija rekomenduoja žindyti kuo ilgiau. Taip pat yra nustatyta, jog ilgalaikis žindymas ir tinkama vaikučio mityba bei teisingų mitybos įpročių formavimas sumažina nutūkimo riziką ateityje.

 

Ramiai mėgaukitės artumu ir ramybe, kurį suteikia žindymas! O jei kiltų daugiau klausimų, visada galite su mumis susisiekti telefonu.

 

Sekmės Jums!

 

www.pradzia.org/zindymas-knyga

1