Ar trūksta pieno, jei kūdikis priauga tik 300 gramų?

Ar trūksta pieno, jei kūdikis priauga tik 300 gramų?

18. Jan 2013, 10:00

 

Iš vienos mamytės laiško:

 

Laba diena. Norėčiau Jūsų paklausti. Mano mergytei 4 mėnesiai, maitinu pati. Tačiau, kai buvome paskutinį kartą svertis, ji priaugo tik 300 g, o paaugo 5 cm. Pagal diagramas viskas gerai, bet man atrodo, kad 300 gramų labai mažai. Suprasčiau, jei būtų pikta, bet atrodo laiminga, šypsosi.. Patarkite, ką daryti. Ačiū.

 

Pataria Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantė, mama Irutė:

 

Miela mamyte,

 

Labai gerai, kad žindote savo mažylę. Jūs suteikiate jai visa, ką tik galite duoti geriausio. Meilę, saugumą, šilumą, maistą. Suprantu jūsų nerimą dėl mergytės svorio. Bet jūs pati puikiai pastebėjote, kad mažylė laiminga, o pagal diagramas irgi viskas gerai.

 

Reikia nepamiršti, kad mažylio ūgį ar svorį lemia ir tėvų sudėjimas. Svarbiausia – kaip jūsų kūdikis auga, bėgant laikui. Jeigu jos augimo greitis yra normalus, paprastai nėra pagrindo nerimauti.

 

Po trečio mažylio gimimo mėnesio, svorio priaugimas paprastai sulėtėja ir nebūna toks didelis kaip pirmais augimo mėnesiais. Tai visiškai normalu. Ir nėra pagrindo nerimui.

 

O daryti reikia tai, ką ir iki šiol: maitinkite, glauskite savo mažąją prie savęs ir džiaukitės motinyste. Tai stebuklingas laikas jums ir jūsų mažylei.

 

Sėkmės.

 

www.pradzia.org/zindymas-knyga

1

 

 

 

 

18. Jan 2013, 18:01

per visa zindymo laikotarpi galvojau, kad jeigu jau yra pliusas, reiskias, mazyliui visko uztenka, juk kiekvienas kudikis yra skirtingas😉 savo suneli maitinau iki 1m ir 4men, paskiau pats atsisake😉

Krisliukas Krisliukas 18. Jan 2013, 10:03

mano dukrytė nuo pat gimimo priaugdavo po 200-300 gramų (berniukai pirmus mėnesius net po kilogramą priaugdavo), bet aš žinojau, kad mano pieno jai užtenka, tai nekreipiau dėmesio..o ir gydytoja ramindavo, kad viskas gerai 😀