Ar verta vaikams duoti vaikiškų vitaminų?

Ar verta vaikams duoti vaikiškų vitaminų?

10. Oct 2016, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gražūs, skanūs, įvairių formų ir skonių - tokie tie vaikiški multivitaminai, kuriuos vienos mamos duoda kiekvieną dieną savo vaikams, o kitos bijo kaip maro. 

Kalbamės su pediatre Aurima Diliene apie tai ar verta juos duoti vaikams.

"Aš pati anksčiau savo vaikams juos duodavau tikėjau, jog jie padeda. Gal todėl ir padėdavo, - šypteli specialistė. - Prisiminkite, kad anksčiau šviežių vaisių žiemą beveik nebūdavo, ne taip kaip dabar, jog gali gauti viską ką mėgsta vaikai visus metus. Be to, anksčiau neturėjau galimybės prikimšti šaldiklį įvairiausių uogų iš kurių dabar kasdien darau kokteilius, kuriuos vaikai geria su malonumu. Todėl dabar ir neduodu jokių papildomų vitaminų.

Jeigu vaikai negauna iš kitur vitaminų, nevalgo daržovių ar vaisių, tuomet geriau duoti tabletę, negu nieko."

A.Dilienė pataria kaip paprastai vaikams duoti šviežių vitaminų: į kokteilinę ar su elektriniu trintuvu (liaudiškai "blenderiu") sutrinkite šviežias uogas (šaldytas arba ne), vieną bananą ir pieno. Jeigu mėgsta vaikas tirščiau - pilkite mažiau pieno, jeigu skysčiau - įpilkite daugiau. Į tokius kokteilius galite įmesti porą špinatų (mėlynių ar serbentų kokteiliuose vaikas jų nė nepastebės), nusibodus - įpilti morkų sulčių. Eksperimentuokite!

Ekspertai

Aurima Dilienė

"Vaikų poliklinika Jūsų namuose" pediatrė www.vaikupoliklinika.lt
Aurima Dilienė in-vecaku-skola