Ar žindymas gali daryti įtaką pastojimui?

Ar žindymas gali daryti įtaką pastojimui?

05. Sep 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Gražinos laiško:

Sveiki,

turiu klausimėlį dėl maitinimo. Maitinu dukrytę, kuriai rugsėjo 1 d. suėjo metukai ir 2 mėnesiai. Pradėjau primaitinti nuo 6 mėn., tačiau ji jokio papildomo maisto nepripažino iki metukų ir beveik mėnesio. Tai tik geras mėnuo kaip valgo normaliai papildomą maistą ir tik tai, ką valgom mes. Tačiau MP taip pat neatsisako, nori dieną prieš miegelį, kartais ir dažniau, nes dygsta dantukai, naktį taip pat keliamės 3 kartus ir dažniau. Mes su vyru norėtume dar vieno mažylio, bet nepavyksta pastoti. Ar gali būti, kad tai dėl to, kad mažoji taip dažnai prašosi MP? Vis noriu nutraukti, bet nenoriu stresuoti dukrytės, dygsta krūminiai ir iltiniai dantukai, žindymas ją ramina. Ačiū už konsultaciją.

Konsultuoja akušerė Marija Mizgaitenė:

Visu pirma, noriu pasidžiaugti, kad Jūs tokia šauni mamytė. Jums labai svarbūs mažylės poreikiai. Nėštumui įtakos žindymas neturėtų daryti, ypač, kai mažylė pradėjo valgyti papildomą maistelį.

Nepastoti iki 1 metų yra visiška norma. Retinti žindymus galite pradėti nuo tų žindymų, kurie yra ne prieš miegelį. Tiesiog mėginkite užimti žaidimais, apsikabinimais ir kitaip.

Aš patarčiau nenustoti žindyti, juo labiau, kad, kiek suprantu, to reikia tiek mažylei, tiek jums :)

Sėkmės!

Ekspertai

Marija Mizgaitienė

akušerė, tėvystės mokyklos Sumanimama.lt įkūrėja
Marija Mizgaitienė in-vecaku-skola
Vytulka Vytulka 05. Sep 2016, 08:44

Aš pastojau dar žindydama, vaikui buvo tuo metu 11 mėnesių. Žindžiau dar tiek dienos metu, tiek naktį. Bet mėnesinės jau buvo kaip keli ciklai atsiradusios.