Aš mažasis mačo

Aš mažasis mačo

22. Feb 2014, 22:49

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

Aš Simonas, man 11 mėn. Tik po gimimo praėjus keletai dienų mama prisiminė, kad pirmą kart pamačius mane pagalvojo apie Simuko vardą. O iki tol bandė prilipinti Mato, Beno ir Kęstučio vardą.

2. Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

41 neštumo savaitę, per tėvų sukaktuves, Klaipėdos miesto gimdymo namuose.

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mama - Živilė, tėtis - Nerijus. Vardais savo jie patenkinti.

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus BERNIUKAS?

Buvo nesvarbu ko susilauks, tiesiog labai norėjo vaikelio. Bet nuo pat neštumo pradžios nujautė kad būsiu berniukas, labai tuo dziaugėsi ir net nenustebo kai gydytojas tai patvirtino.

5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo sūnų? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?

Labai daug apie tai kalbėdavo, mama gera bus - lepins, o tėtis sakė bus griežtas ir neleis žiūrėti televizoriaus. Bet nuo pirmų mėnesių pats įjungdavo Baby tv :)

6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?

Susitvarkė puikiai, nes galvoja kad berniukus prižiūrėti yra žymiai lengviau. Beto didelės priežiūros man nereikia, nes esu labai ramus ir geras vaikas.

7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "berniukišką"? Kiek tai buvo svarbu?

Norėjom tamsesnio, berniukiško. Gavom dovanų mėlyną, tad labai tuom džiaugėmės :)

8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir melsvų, ir raudonų ir kt. spalvų?

Drabužiai įvairiausių spalvų - mėlyni, žali, salotiniai ir raudoni. O kai gimiau tai daugiausia balti būdavo.

9. Ar turi tipinius, berniukiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "mergaitiškų" žaisliukų? (lėlės, vežimėliai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Dauguma žaislų universalūs, kurie tinka ir mergaitėm, ir berniukam. Tai kamuoliai, meškučiai, įvairūs grojantys žaisliukai. Lėlyčių neturim, daugiausia mašinos. Bet labiausiai mėgstu žaisti su šaukštukais, tušinukais, skalbiniais ir tėčio darbo popieriais.

 10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp mergaičių? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Mano tėvai mano kad draugystės tarp vyrų ir moterų yra galimos :) o man kol kas nesvarbu, dažniausiai žaidžiu vienas.

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Aš neturiu nei brolių, nei seserų. Tėtis turi jų nemažai, o mama tik brolį, kuris labai dažnai ateina pas mus į svečius.

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt.

Abu sakė, kad su tėvais santykiai buvo geri. Daug laiko leisdavo kartu su visa šeima.

20140222224610-56158.jpg

20140222224645-71239.jpg

20140222224736-82986.jpg

20140224153835-61820.jpg