Auginate mergaitę? Sužinokite apie jas šio bei to smagaus!

Auginate mergaitę? Sužinokite apie jas šio bei to smagaus!

11. Aug 2016, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Namuose auga mažoji princesė? Jūsų laukia ne vienas netikėtumas ir nesitikėkite, jog visas gyvenimas bus lyg rožinis vakarėlis. Žinoma, berniukai ir mergaitės turi ne vieną panašumą, bet tuo pačiu jie ir labai skirtingi.

Todėl išskyrėme keletą įdomiausių faktų apie mergaites.

1. Mergaitės atsargesnės

Turbūt girdėjote ne vieną istoriją apie mažylį, kuris buvo užlipęs ant virtuvinių spintelių viršaus ar negalvodamas lindo į didžiulio šuns narvą? Jų herojus dažniausiai būna berniukas. Berniukai linkę elgtis rizikingiau jau nuo pat gimimo. Mergaitės žinoma irgi ieško bėdos, bet jos labiau pasaugo save - pavyzdžiui nagų laku jums išpiešia sienas ar sofą. Jeigu auginate mažąją ledi - padėkite jai išlaisvinti savo baimes, pavydžiui, nusileisti nuo didelės čiuožynės parke. 

2. Mergaitės lengviau gimsta

Mergaičių gimimo vidurkis yra trumpesnis nei berniukų gimdymo - net 24 minutėmis! Todėl tikėtina, kad jeigu laukiatės mergaitės gimdymo skausmai truks trumpiau. Tai priklauso nuo dydžio - moteriškos lyties naujagimiai dažniausiai (žinoma, ne visada) yra mažesni nei berniukai apie 1,27 centimetrą ir lengvesni apie 142 gramus. Žinoma, atrodo nedaug, bet kai reikia stumti, skaičiuojasi kiekvienas milimetras.

3. Mergaitės dievina sukneles

Eh, besisukantys sijonai, kaspinėliai ir plaukų lankeliai! Pirmiausia, kai sužinote jog turėsite mergaitę, visi sako, kad galėsite ją visaip puošti. Tai tiesa ir ji tikrai atskleis savo mados jausmą greičiau nei jūs tikitės, o jau tada prasidės... Tam, kad viduržiemį ji nenorėtų puoštis vasarinėmis suknelėmis parinkite jums tinkančius aprangos komplektus ir pasiūlykite jai išsirinkti. Taip neužgošite jos nuomonės, bet ir išlaikysite sveiką protą.

4. Mergaitės gali būti plepios

Ne kiekvienas vyras yra tylus, kaip ir ne kiekviena moteris kalba kas tik papuola. Bet šie įvaizdžiai yra atsiradę iš realaus gyvenimo. Jeigu apie pirmąjį gimtadienį tiek berniukai ir mergaitės taria savo pirmąjį “mama”, sulaukus pusantrų metukų situacija pasikeičia ir mergaitės moka daugiau žodžių nei berniukai. Mergaitės taip pat greičiau sujungia žodžius į sakinį ir pirmosios sukaupia 300 žodžių žodyną. Taip pat jos daugiau gestikuliuoja - pavydžiui, rodo atia-atia ar parodo į daiktą kurio norį. 

5. Mergaitės stebi kiekvieną jūsų judesį

Ir mergaitės, ir berniukai augdami imituoja įvairius veiksmus taip mokydamiesi. Bet jeigu dar mažiukai jie abu žaidžia, jog kalba telefonu, vėliau berniukai apsimeta policininkais ar plėšikais, o mergaitės vis dar su pasimėgavimu daro tai, ką ir jų mamos - apsipirkinėja, verda valgyti ir migdo lėles. Todėl parodykite jai ir “vyriškus” darbus - kaip šiukšlių išnešimas ar žolės pjovimas!

6. Mergaitės yra socialesnės

Studijos rodo, jog mergaitės greičiau parodo dėmesį kitiems žmonėms veido išraiška ar labiau reaguoja į baimę. Padėkite išmokti išreikšti savo jausmus žodžiais: “Ar tu jautiesi pikta, nes neleidau neštis kačiuko į mokyklą?” ir pasikalbėkite apie tai. 

floryte floryte 11. Aug 2016, 16:32

Tikra tiesa, bent jau apie mano mergaitę😀