Augustės dienoraštis: "skiname" ligas į "puokštę" toliau - Roto virusas

Augustės dienoraštis: "skiname" ligas į "puokštę" toliau - Roto virusas

13. May 2016, 22:54 floryte floryte

   Na ir "sėkmė" lanko Augustę - liga po ligos: bronchitas, vėjaraupiai, slogos su kosuliais ir dabar - ką tik išgyventas Roto virusas. Išties esame topo viršūnėje! Augustė vieną savaitę darželyje savo grupėje būdavo dažniausiai tik dviese - su kitu berniuku. Ligelės be juokų išguldė visus lopšelinukus. Pastebėjome, jog ir Augustei sunku kvėpuoti per nosį (nors slogos lyg ir nėra), pakosėja. Ir taip - jau ne pirmą savaitę. Nuvedėme pas šeimos gydytoją. Ši prirašė nemenką glėbį vaistų. Na, kad mažai nepasirodytų, poliklinikoje, pasigriebėme su savimi ir Rota virusą. Kuri gi mama nėra girdėjusi apie šią bjaurastį? Atrodo, jau seniai žinojau šios ligos simptomus ir kaip gydytis, tačiau, kai kurie dalykai ėjosi visai ne taip, kaip rašoma apie Rota virusą.

Vėmimas. Taip, nuo jo viskas Augustei ir prasidėjo. Pusė dienos vėmė nuolat, kad ir ką į burną bepaimtų. Kadangi kitų jokių simptomų nebuvo, pradėjau manyti, kad tai gali būti šalutinis poveikis kokių nors vaistų, kuriuos šeimos gydytoja prirašė Augustei nosies atkimšimui, kosulio gydymui (antibiotikai, hormoninis purškalas į nosį, vaistai nuo alergijos). Mergytė jautėsi nekaip - pasidarė vangi, neteko energijos, kuria ji trykšta. Dar kaip tyčia buvo paberta keletu neaiškių spuogelių. Man įsijungė mamiškas instinktas - negerai, kažkas negerai.

Priėmimas ir - ligoninė. Nuvežėme Augustę į priėmimą. Nors jokių kitų simptomų, išskyrus vėmimą, nebuvo, gydytojas, pamatęs Augustės vangumą pasakė "vaikas nuleipęs" - guldome.

Tyrimai ir diagnozė. Nepasisekė, kad į ligoninę buvome paguldyti savaitgalį. Nors tyrimus padarė, tačiau taip ir nesužinojome diagnozės. Hmmm..., kažkaip įslaptinta buvo, nors ir kaip bandžiau gydytojus iškvosti. Pasibaigus savaitgaliui ir gydytojų "tylėjimo įžadai" baigėsi. Patvirtino diagnozę - Roto virusas. "O, dabar tai ir man galas", - pamaniau, nes prisiminiau, kaip iš vieno puodelio su dukryte gėriau.

Gydymas. Nr. 1. lašelinės. Augustė per dieną jų gavo 1-3 butelius. Išties varginanti procedūra, bet šios ligos atveju - itin reikalinga, nes organizmas netenka daug vandens ir druskų, sutrinka elektrolitų balansas.

Nr. 2. vanduo, arbata. Kad ir kaip keistai skambėtų, bet gydytojai liepė Augustei per parą išgerti 1 litrą skysčių. Išties nelengva užduotis. Nupirkome kuo gražesnius puodukus, kad tik gertų. Gėrėme už visus pažįstamus gimines, draugus ir gyvūnus.

Nr. 3. gerosios bakterijos ir kiti preparatai virškinimui gerinti.

   Mūsų Augustės Roto virusas buvo kažkoks kitoks, ne visai toks kaip aprašoma. Ji visai neviduriavo, o ligoninėje begulint viduriukai net užkietėjo. Vėmė 1,5 paros. Temperatūra buvo normali, tačiau skaudėjo pilvelį. Kai pilvelio neskaudėjo, mergaitė miegodavo, išties buvo visai be energijos. Neteko apetito. Aš pati, ištisai būdama su dukryte, net gerdama iš to paties puodelio, neužsikrėčiau ar bent jau jokių šio viruso simptomų nepajutau.

Ligoninėje patirti džiaugsmai ir visa kita.

1. Susidraugavome su palatos-likimo draugais - kitais vaikais, sergančiais ta pačia liga. Mokiau Augustę dalintis, užjausti.

2. Išsipildė Augustės noras - į palatą paguldė 4 mėn. kūdikį. Augustė ramino jį sakydama "viskas, viskas", kai mažylis verkė, imant kraują.

3. Veidrodėlių pagalba mes, mamytės,  sukūrėme saulės "zuikučius", kurios mielai gaudė mūsų vaikai.

4. O šiaip tai labai labai LIŪDNA ligoninėje. Ypač, kai už lango šilta ir viskas žaliuoja. Ačiū visiems - artimiesiems, gydytojams, seselėms, kurie stengėsi apdovanoti mus šypsenomis ir gerais žodžiais.

Reziumė. Ligoninėje pragulėjome 4 dienas. Išleido namo su pažadu, kad gersime 1 litrą vandens, valgysime itin paprastą maistą - jokių žalių daržovių, vaisių (galima valgyti tik bananą), pieno produktų, gardesnių konditerijos gaminių, kepto maisto. Atrodo, kad Augustė jau baigia pasveikti ir visai neblogai jaučiasi. Retkarčiais dar paskauda pilvelį ir pietų miegelis šiuo metu jai visai patinka (anksčiau visaip stengėsi jo išvengti).

    Ar Jūsų vaikui teko susidurti su Roto virusu? Gal žinote, ar galima juo susirgti pakartotinai?Brrrr...nenorėtume!

 

floryte floryte 14. May 2016, 23:57 mama ingrida

tai ir Augustei tas pats su kosuliukais ir sloga - nebesuprasi, kur čia pradžia, kur pabaiga ir vėl pradžia...Sveikatėlės ir Urtei🌷

floryte floryte 14. May 2016, 23:55

Ačiū visoms už palaikymą. Išties tas lopšelis - tikras ligų maišelis. Vaikai, kurie namie, kiek išsiklausinėjau, tikrai retai serga. O mes...Nei ką pasiplanuosi, visus planus ligos sumaišo...

mama ingrida mama ingrida 14. May 2016, 14:58

Sveikatėlės jums☺ Manu kad galima susirgti pakartotinai.Maniškiai sirgo jau ankščiau,aš pati su jais taip pat tuo metu sirgau.Tik mes be ligoninės išsivertėm.Mano Urte tai nuo slogų ir kosulių niekaip nepabėga.Čia pasveiksta čia vėl tas pats☹

lina_baj lina_baj 14. May 2016, 13:32

Oi sveikatytės jums! Bjaurys tas rotas. Aš abu vaikus paskiepijau. Teko visai šeimynai prasirgti. Tai sūnui truko max dieną visi nemalonūs simptomai. Aš tikrai kokuas 5 dienas jaučiausi prastai ir dar kelias buvo silpna. Ir manau, kad juo galima susirgti pakartotinai... Yra jų nemažai matyt tipų ar rūšių. Ir noro visokie... Brrr...

ODISEJAaa ODISEJAaa 14. May 2016, 09:14

Linkime daugiau nesirgti😀 oj sirgome ir nekarta,sunku būna kai abi vienu metu suserga..pirmą kartą kai sirgo dar nelabai žinojau ką daryti,tad ligoninėje teko pabuvoti..O dabar iškarto pastebėjus negerumus imamės priemnių nelaukę nieko.(gerti mėgsta abi nemažai,tad su gėrimu skysčių nėra bėdos. Geriame tada daug.)😉