Auklėjimo ypatumai..

Auklėjimo ypatumai..

10. Apr 2014, 18:12

Mūsų jaunėlei Jorei vieneri. Apie auklėjimą:

  • Ką sako tavo aplinkiniai (močiutė, senelis, visuomenė, dėdės, draugai) apie tai, kaip reikia auklėti berniukus ir mergaites? Ar skiriasi, anot jų, berniukų ir mergaičių auklėjimas?

Aplinkiniai ypatingai nereiškia savo nuomonės apie mūsų vaikų auklėjimą. Tik pastebėjau, jog mažėlei skiriama daugiau švelnumo..nežinia ar dėl to jog ji maža ar dėl to, jog mergaitė..

  • Ar jauti kitų spaudimą ir norą, kad auklėtum berniuką ar mergaitę taip, kaip jie sako, kaip yra priimta?

Spaudimo nejaučiu. Įtariu, kad kiekvienas turi savo nuomonę, bet džiaugiuosi, kad jos neperša :)

  •  Kaip nori tavo vyras/partneris, kad auklėtum vaiką?

Vyras džiaugiasi savo jaunėle mergyte :) Auklėjimo „taisyklių“ nesame sudarę. Mūsų nuomonės dažniausiai sutampa – vadovaujamės nuojauta ir sveika logika

  •  Kaip tu pati galvoji, koks turėtų būtų sūnaus ir dukros auklėjimas?

Abu vaikus (turime dukrytę 1 m amžiaus) auklėjame pagal tuos pačius principus. Aišku su mergina dar patiries nedaug, bet stengiamės abiem tuos pačius principus taikyti – jei jau ko neleidžiame, tai neleidžiame - nei ašaromis nei isterijomis mūsų nepalenksi :)

  •  Berniukus reikia mokyti susilaikyti nuo ašarų, jei jiems skauda, nesiskųsti – ar tu sutinki su tuo? Plačiau papasakok, ką apie tai manai.

Nemanau, kad reikia berniukus mokyti susilaikyti nuo ašarų kai jiems skauda. Reikia mokyti kalbėtis, išsipasakoti, o jei labai norisi – tai ir paverkti.

 Mergaites reikia labiau lepinti – taip ar ne? Plačiau papasakok, ką apie tai manai.

Tikrai ne :) Abu vaikai turi būti vienodai mylimi..ir lepinami :) Mūsų mergina, nors dar visai mažutė, bet sugeba parodyti tooookius ragiukus, kad jau lepinti nebėra kur :)  Viskas turi turėti ribas – ir griežtumas ir perdėtas lipšnumas :)

Berniukai neturėtų persirenginėti mergaičių drabužiais ar žaisti tuo, kuo mergaitės žaidžia – taip ar ne? Plačiau papasakok, ką apie tai manai.

Persirenginėti mergaičių drabužiais gal ir nevertėtų.. :) O žaisti mergaitiškus žaidimus tikrai nematau jokio blogio.

 Mergaites reikia mokytis užmegzti ir palaikyti santykius, kartais mokėti pasitelkti gudrumą. Berniukus reikai mokyti būti labiau savarankiškais ir tikslo siekančiais, kad galėtų pasiekti gyvenime to, ko nori. Ką tu apie tai manai?

Manau visos išvardintos savybės puikai gali būti taikomos abiems lytims

  •  Tėčiai turėtų labiau rodyti meilę dukroms, berniukus reikia mokytis būti stipriais, drąsiais, kantriais – taip ar ne?

Stiprumas, drąsa, kantrybė dar nė vienam nepakenkė, ypač berniukams, juk jie užaugę turės tapti atrama savo šeimai :)

Abiejų tėvų meilė dukrytei vienodai svarbi. Tik natūraliai pas mus gaunasi, kad dukrytė labiau prie tėčio prisirišusi.

  •  Kuo skiriasi dukros ir sūnaus auklėjimas? Kodėl skiriasi, kaip manai? Ar tai dėl lyčių skirtumų, o gal yra kitos priežastys? Jei gali, įvardink 3 tokius auklėjimo skirtumus.

Manau skiriasi ne dukros ar sūnaus aklėjimas, o tiesiog ASMENYBĖS auklėjimas. Visi vaikai yra ypatingi ir skirtingi. Su savo charakteriais, sava pasaulėžiūra.. Todėl mūsų, tėvų, užduotis atrasti TĄ savitą auklėjimą kiekvienai mūsų mažąjai asmenybei.. :)