AUŠROS blogas: Dominykas greitai būs lopšelinukas!

AUŠROS blogas: Dominykas greitai būs lopšelinukas!

29. Aug 2012, 14:00 ausryte12 ausryte12

Sveiki, norime prisistatyti.

 

Esu Aušra, auginanti 1 m. 10 mėn. sūnelį Dominyką. Šis rugsėjis Dominykui (ir, be abejo, jo tėveliams) ypatingas, nes vaikas pradės lankyti lopšelį-darželį Kaune.

Kadangi Dominykas gimęs spalio mėnesį, todėl jam šiuo metu dar nėra 2 metukų, bet man reikia grįžti į darbą (mano pasirinkimas buvo vaiką auginti dvejus metus), todėl vaiko gyvenime atsiras lopšelis-darželis.

 

Labai džiaugiamės, kad apskritai papuolėme į darželį (kaip žinia, vietų darželiuose trūksta, o ypač lopšelio grupėse). Nors antruoju numeriu, bet vis gi mes patekome!

 

Kyla pagrindinis klausimas, o kaip gi pasiruošęs Dominykas darželiui? Kaip jau minėjau anksčiau, 80 proc. esu rami, nes Dominykas sugeba:

 

valgyti pats be tėvelių pagalbos (tai, manau, yra labai svarbu, nes dauguma mamyčių tikriausiai nerimauja, ar mano mažasis, ar mažoji ten bus pavalgiusi ir pan.);

 

pasiprašyti (bet ne visada) ant puoduko. Sauskelnes mauname tik per pietų miegą ir naktį. Dienos metu vaikšto su triusikėliais. Sugeba sisiuką daryti ir ant tualeto su specialiu dangčiu, ir be dangčio, ir ant puoduko atsisėdęs ir atsistojęs (manau, čia berniukų privalumas, nes galima "laistyti žolytes", kai šalia nėra puoduko).

 

būti savarankiškas, nes moka pats apsiauti ir nusimauti batukus, nusivalyti ir išsipūsti nosytę. 

 

būti tvarkingas, nes nuvalo savo staliuką po valgymo, paprašytas sutvarko žaisliukus. Vakare pratiname prieš einant miegoti visuomet juos susidėti į žaislų dėžę.

 

būti susikaupęs žaisdamas su įvairiais žaisliukais, o ypač su dėlionėmis, vartydamas mamos žurnalus ar savo knygeles. 

 

Vos nepamiršau dar vienos Dominyko savybės, jis labai draugiškas ir nori bendrauti su kitais vaikais!

 

Likus 3 savaitėms iki darželio lankymo pradžios, pradėjau Dominykui pasakoti apie darželį. Žinoma, tik tai, kas tokio amžiaus vaikui suprantama ir suvokiama.

 

Aš jam sakau: "tu eisi į darželį, kur bus daug vaikučių ir daug žaisliukų. Jūs visi galėsite su jais žaisti". Kadangi buvau darželyje per susirinkimą, lauke nufotografavau labai gražų traukinuką, kurį vis rodau per kompiuterį. Tai jis jau žino, kad darželyje bus tiutiu, t.y. traukinukas. Kai paklausiu, kas bus darželyje lauke, iš karto pasako "tiutiu".

 

Taigi, šiam pirmam mūsų prisistatymui tiek. Kitą kartą papasakosiu apie tai, kaip aš įsivaizdavau vaiko pratinimą pirmąsias dienas prie darželio ir kaip bus iš tikrųjų.

 

Kaip sakoma, niekad nežinai, kokią staigmeną gyvenimas tau pažers. Gražus mano pratinimo planas griūna...

 

Nuo MK redakcijos: Ačiū Aušrai už pirmąjį blogą, lauksime ir kitų dalyvių susipažinimo :)

 

Projekto „Pirmas kartas darželyje ir mokykloje“ dalyviai ir dovanėlės

ausryte12 ausryte12 30. Aug 2012, 20:48

aciu 😉 Jums taip pat kuo didziausios sekmes! 😀

30. Aug 2012, 13:32

Sėkmės šiam pipirui!!! 😉

ausryte12 ausryte12 29. Aug 2012, 21:53

dar kol kas apie grupe nieko nezinau, nes vasara darzelis nediro, ir neturejome galimybes susipazinti nei su vidaus aplinka nei su busimais vaikuciais. Todel viskas bus matyti jau nuo pirmadienio. 😀 aciu uz pagyrimus, bet tas susikaupimas tai manau ne auklejimo pasekeme, o grynai tai ateina is vaiko prigimties 😀 vienas domisi, kitas visai nekreipia i jas demesio.

ausryte12 ausryte12 29. Aug 2012, 21:47

odeta, keliasi jis dazniausiai nuo 8.00 iki 9.00 val. tai nepasakyciau, kad labai ilgai miega. na ir as viliuosi, kai anksciau prades keltis, anksciau ir pietu eis miegoti. o

rainiukas rainiukas 29. Aug 2012, 20:56

tikras saunuolis Dominykas, bus lengva aukletojoms su tokiu berniuku, kuris viska moka , o svarbiausia moka susikaupti, cia reikia ir mamyte sveikinti, nes jos nuopelnas. idomu kokie bus tolimesni atsiliepimai. o kiek grupeje vaikuciu susirenka? ar yra museiku? ar yra verkianciu vaiku?

29. Aug 2012, 20:49

Ausryte- bet ir meiga rytais gal ilgiau? Kaireikes anksciau keltis, anksciau ir miegot nueis.

ausryte12 ausryte12 29. Aug 2012, 20:12

sakiau, kad taip ir darysiu, nueidinesim vis, bet netycia vel sugrizome i kaima, tai neiseina dabar. Buvom tik viena karta nueje pasivaiksciojome aplinkoje, vis ciuoze nuo to savo foto matytose traukinuko, buvo labai patenkintas. tai va, man taip pat didziausias klausimas kirba, kaip su miegu bus, nes jo popietinis miegas prasideda anksciausiai tik nuo 14val. o buna ir 15 ir 16val. 😀

ausryte12 ausryte12 29. Aug 2012, 15:19

aciu mergaites, na ziuresim ziuresim, kaip ten mums seksis 😀 man paciai labai idomu 😉

29. Aug 2012, 15:02

labai šauniai viskas aprašya, manau, kad Dominykas pasirengęs stot i darželinukų gretas. maniškis dar daug ko nemoka iš jūsų išvardinto sąrašo 😀

29. Aug 2012, 14:47

labai grazus vyrukas 😍 tikekimes kad darzelyje seksis puikiai 😉