Ausų skausmas tai rimta bėda...

Ausų skausmas tai rimta bėda...

20. Oct 2014, 23:55 jaldija jaldija

Ausies skausmas, tai rimtas negalavimas. Ir jei galime patys apžiūrėti gerklę – paraudusi ji ar ne, jei galime įvertinti slogą – matydami sekretą iš nosytės, mes negalime įvertinti to, kas dedasi ausytėje, ir nustatyti jos skausmo priežastį. Todėl geriausia nieko nelaukus kreiptis į gydytoją, kad nesusilaukti rimtų komplikacijų, tokių kaip plyšęs ausų būgnelis ir kurtumas.
Mes esame susidūrę su ausų skausmais tiek vienam vaikui tiek kitam. Skausmo priežastys buvo skirtingos ir gydymas taip pat.
Ir jei vienu atveju tiko šiluma ir lašiukai, nes buvo uždegimas. Kitu atveju tai visiškai netiko, nes į ausytę buvo įsimetęs herpesas (pūslelinė), pūslytės trūkinėjo ir kraujavo.
Tad geriausiai visas žinomas priemones taikyti jau po gydytojo apžiūros, ir žinant tikrąją priežastį.
Ausies skausmas, uždegimas, tai dažniausiai yra paseka slogos, gerklės uždegimo. Tad pirmiausiai reikia visą dėmesį skirti tiems negalavimams mažinti.
Todėl mes susidūrę   kaip visada į pagalbą telkiamės pagrindinius mūsų karius prieš visas ligas: svogūną, česnaką, medų ir vaistažoles.
Namuose garuoja vaistažolių arbata, pagerinanti savijautą ir sumažinanti daugybę negalavimų, kurią be abejo reikia gurkšnoti nuolatos.
Medų ne tik dedame į arbatėles, bet ir laižome kaip maži meškučiai.
Svogūną ir česnaką naudojame ne tik naminiams vaistukams gaminti, bet ir šen bei ten padėliojame namuose, kad jie skleisdami savo aromatą, baidytų visokiausius virusus.
Ir grūdinamės, grūdinamės, grūdinamės... Nebijome būti lauke bet kokiu oru, nebijome vandens procedūrų  (vasarą stengiamės kuo daugiau maudytis  gamtoje, o žiemą vonioje apsipylinėti vėsiu vandeniu).
Stengiamės neperkaisti, nes tai dažniausia ligų priežastis. Rengiamės geriau truputį per mažau, nei per daug. Svarbiausia mums, kad būtų šilta rankom ir kojom.
Ir dar į pagalbą pasitelkiame gerą nuotaiką ir juoką,  tai natūralus vitamino c gaminimosi būdas, o šis vitaminas be abejo svarbus kovojant su visomis ligomis :-)
Ir jums patariame juokitės ir būkite sveiki...