Automobilinės kėdutės paaugusiems vaikams

Automobilinės kėdutės paaugusiems vaikams

18. Nov 2011, 07:00

Kol auginame kūdikėlį ar mažą vaikutį, stengiamės vežti jį saugiai - automobilinėse kėdutėse. Tačiau vaikui sulaukus 3 ar dar daugiau metų tėvai pasidaro nebe tokie atsargūs.

 

Todėl šį kartą norime pakalbėti apie didesniems vaikams skirtas automobilines kėdutes.

 

2 ir 3 grupės automobilinės saugos kėdutės ir kėdutės-paaukštinimai: 



2 grupė – tinka vaikams 15-36 kg, 3-7 metų amžiaus.


3 grupė – tinka vaikams 22-36 kg, 6-12 metų amžiaus.


Saugos kėdutės, kurios tiktų tik 2 arba tik 3 grupei jau nebegaminamos. Modernios saugos kėdutės yra skiriamos vaikams nuo 15 iki 36 kg, t.y. nuo 3 iki 12 metų amžiaus.


Kėdutės-paaukštinimai priskiriami 3 grupei. Labai svarbu, kad vaikas jau būtų tinkamo svorio, sodinant jį į 2 ar 3 grupės saugos kėdutę ar kėdutę-paaukštinimą.


Vaikui paaugus, kai kurias automobilines saugos kėdutes galima paversti kėdute - paaukštinimu nuėmus kėdutės nugarėlę. Kada ir kaip tai padaryti, reikia išsiaiškinti prieš perkant automobilinę saugos kėdutę.


2 ir 3 grupės saugos kėdutės neturi savų saugos diržų. Vaiką kartu su kėdute juosia suaugusiųjų automobiliniai saugos diržai. Todėl labai svarbu, kad diržai būtų tinkamai užsegti:


- saugos diržas turi būti maksimaliai įtemptas;
- apatinė diržo dalis turi juosti vaiką ne pilvo, bet dubens srityje ( nuo klubo iki klubo);
- viršutinė diržo dalis turi juosti vaiko petį, o ne kaklą.


Renkantis saugos kėdutę ar kėdutę-paaukštinimą, pirmenybę reikėtų teikti saugos kėdutei su nugarėle. Nes tokioje kėdutėje vaikas yra labiau apsaugotas – automobiliniai saugos diržai lengviau pritaikomi reikiamose vietose, kėdutės šoninė apsauga saugo vaiko galvą. Kai kurių saugos kėdučių šoninė apsauga „auga“ kartu su vaiku.



Saugos kėdutės ir kėdutės - paaukštinimai tvirtinami prie priekinių ir galinių automobilio sėdynių, tačiau saugiausia jas tvirtinti prie galinių, ypač jei priekyje yra keleivio oro pagalvės.

Šaltinis: www.kedutesaugo.lt

2

mamyt mamyt 18. Nov 2011, 14:48

mes savo beveik trimetinuka veziojam kedutej nuo 9 iki 36 kg.panasiai tokioj kaip paveikslely, ir nors nera miegojimo funkcijos mazasis puikiai miega ir nesivarto. didzioji turi paaukstinima,nes kitaip jai dirzas nepatogu

blogietee blogietee 18. Nov 2011, 14:00

o dėl miegojimo, tai mano Ugnė dar ilgiau keliaudama užmiega, bet ką padarysi, miega sėdėdama, nes ji jokiose kedutėse nesėdi, nes absurdiška būtų sėdinti nors pagal svorį atitinka dar į kėdutes 😃

blogietee blogietee 18. Nov 2011, 13:58

na matai mūsų tas padėklas tikrai ne toks didelis kaip tavo nuotraukoj, arba gal mano vaikas ūgio tiek neturi kiek jūsų, nes galva tikrai dar nesitrankom 😉 ir tie paminkštinimai tik sprandui ir šonukuose yra, tai vaikas tik tvirčiau įsėda, nes jei išimtume tai spėju vartytųsi 😃

blogietee blogietee 18. Nov 2011, 12:18

Laura, o mes dar ir su paminkštinimais važiuojame. Na jie pas mus ne tokie griozdiški kaip būna skirta leliukams, bet kėdutė su miegojimo f-ija, ir labai džiaugiuosi, kad mes pagaliau joje sėdime, nes visą vasarą važiavo ant kelių, o kėdutė buvo tuščia, nes vaikas rėkė iki pamėlynavimo kai bandėme į ją įsodinti..