Avižinė košė su linų sėmenim.

Avižinė košė su linų sėmenim.

17. Jan 2014, 11:23

Pas mus šeimoje košes valgo visi įskaitant ir tėvelį, šeštadienis yra košių diena ir pusryčiams būtinai valgom košę tai būna arba manų arba avižine.

20140117112152-93515.jpg

Šį kartą buvo avižinė su linų sėmenim. Turiu pripažinti man ji labai skani skaniau nei būną vien tik avižos.

20140117112211-76018.jpg

Košes visada verdu piene, nes taip skaniau. Taigi viską reikia pagal savo proporcijas maždaug atmatuoti. Aš dariau taip: 1 l. pieno užviriau įdėjau cukraus šektiek druskos. Užvirus supyliau 400 g. avižinių dribsnių su linų sėmenim. Paviriau apie 5 minutes, išjungiau uždengiau ir palikau, kad subrinktu apie 10 min. Tada dedam į lėkštes gardinam su kuo kam patinka. Pvz. uogiene, cinamonu, uogom, natūraliu jogurtu, riešutais, ar bananu.

20140117112229-84949.jpg

20140117112249-43435.jpg

Kai mano mažoji dar buvo maža gal metukų gal didesnė aš jei virdavau avižine košę su bananu. Avižinę košę apvirdavau kelias minutes tada sudėdavau susmulkinta bananą ir dar kelias minutes pavirdavau kol tapdavo vientisa masė, tik nesaldindavau nei druskos dėdavau. Žinoma tokę košę ir dabar galima valgyti ir žinoma galima ant išvirusios košės padelioti banano griežinėlių.