Bambos išvarža - kokia mankšta tinka tokiam vaikučiui?

Bambos išvarža - kokia mankšta tinka tokiam vaikučiui?

03. Jan 2014, 13:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Bambos išvaržos dažniausiai sugyja savaime vaikams iki 2-3 metų. Jei bambos išvarža išlieka, operuojame prieš mokyklą, 5-7 metų. Gijimą pagreitina pilvo raumenų masažas, pratimai pilvo presui.

Paguldžius mažylį ant nugarytės, sulenkti kojytes per keliukus ir atremti pėdutes į grindis, duoti įsikibti rankytėmis į pirštus ir padėti atlikti nepilnus atsilenkimus.

Galima atsilenkimus daryti ne tiesiai, o į vieną ir kitą šoniuką. Tuomet dirbs ne tik viršutiniai, bet ir įstrižiniai pilvo grupės raumenukai.

Apatinę pilvo preso dalį stipriname, kai kojos kyla link galvos – galima minti dviratuką, atremiant vaiko kojytes į savo rankas kaip pedalų imitacija, galima spirti į balioną gulint ant nugaros – svarbu, kad nugarytė būtų prispausta ties juosmenuku, o kojytės dirbtų.

 Pagrindiniai principai, kaip stiprinti pilvo raumenukus – kelti galvytę link kojų arba kelti kojas link galvos, visa kita – fantazijos reikalas.

Ir bambos išvaržos atveju neleiskite vaikui labai įsirėžti, įsitempti, per aukštai kelti galvytę, kad išsipūstų stipriai pilvukas.