Basomis - per skirtingus paviršius

Basomis - per skirtingus paviršius

13. Jan 2017, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikščiojimas su pėdute po skirtingų faktūrų paviršius teigiamai stimuliuoja mažąjį vaikščiotoją. Pabandėme parodyti jums, kokių paviršių galima surasti kiekvienuose namuose.

Pats paprasčiausias būdas - leisti mažyliui patrepsėti ant kilimo, ypač jeigu šis yra ilgo plauko. Kilimo plaukeliai kutens ir stimuliuos kojos pėdutės aktyvius taškus, be to, vaikščioti ant nevisai lygaus paviršiaus mažyliui yra gera mankšta - reikia įdėti pastangų, kad išlaikytų pusiausvyrą.

Guminis kilimėlis su mažais dygliukais - tikras išbandymas mažojo vaikščiotojo kojytėms. Jei jam nedrąsu, leiskite pavaikščioti juo apsimovus kojinaitėmis, o ne plika pėdute. Gal vėliau mažylis pats įsidrąsins?

Pagalvėlių rasime kiekvienuose namuose. Padarykime iš jų tam tikrą "tiltelį", kuriuo pasiūlykime pereiti vaikui. Mažyliui teks įdėti pastangų, kad išlaikytų pusiausvyrą. Jeigu reikia pagalbos, prilaikykite jį už vienos rankos.

Toks kilimėlis iš medinių rutuliukų naudojamas automobilyje, kaip sėdynės užtiesalas. Jis taip pat tinka mažųjų pėdučių mankštai.

Šios nuotraukos dešinėje pusėje matote specialiai vaikų užsiėmimas sukurtus kilimėlius iš skirtingų faktūrų - akmenukų, jūros putos, kamščių. Panašiai eksperimentuoti galite ir jūs, apklijuodami paviršių tam tikromis medžiagomis. Rudenį tai galėtų būti kad ir kaštonai. 

Nebijokite eksperimentuoti! Pradedančiam vaikščioti mažyliui panaši kojyčių mankšta yra iš tiesų naudinga, todėl apsidairykite, ką turite namuose ir - pirmyn!

Smagių pratimų!

20170111105848-40795.jpg