Birutė "išplaukė" į Pažinimo šalį

Birutė "išplaukė" į Pažinimo šalį

06. Sep 2011, 07:00 Gintarep Gintarep

 

Kaip sekasi mūsų mažiesiems projekto dalyviams? Laukiame Jūsų įspūdžių, ir šiandien pristatome Birutėlės dienoraštį.

 

Rytas. Birutėlė su šypsena kėlėsi ir vyko į darželį su gėlyte kardeliu.

Tikiuosi, kad ši gėlė bus tradicinė Rugsėjo 1 -osios gėlė. Ir nuotraukų pagalba, galėsime stebėti, kaip kardelis „mažėja“.

Man bevartant mano  pačios nuotraukytes su kardeliu, net ašarytė išriedėjo, pamačius, kad „pirmasis“ kardelis buvo gerokai didesnis už mane, o vėliau, kasmet jis mažėjo. Tikiuosi šį žaidimuką „žaisti“ ir aš, kaip „žaidė“ mano mama.

Nuo šios dienelės Birutėlei  prasideda naujas etapas: nauji draugai, nauja aplinka, nauja dienotvarkė... Na, viskas nauja.  

Darželyje mūsų laukė auklėtoja. Kol su auklėtoja  aptarinėjom būsimą tvarką ir reikalavimus, dukrytė gana atsargiai įsiliejo į naujų draugų būrį.

Žaidimų kambarys ją sužavėjo, bet štai atėjus miegeliui, paaiškėjo, kad  lovytė „negraži“, nors lovytė nauja, patalynė su jos mėgiamiausiais meškiukais. Net ir man nepavyko įtikinti, kad ją aplankė jos meškiukai. Na, dėl skonio nesiginčysi... Jei negražu, tai negražu.  Teko vykti namolio, nes juk nesinorėjo, kad  ašarytės pradėtų byrėti.

Bet namučiuose paaiškėjo, kad irgi „negraži“ lovytė. Pažadėjau, kad važiuosime „artimiausiu metu“ ieškoti į parduotuvę kitos lovytės ir ten ji pati galės išsirinkti.  Ji pradžiugo. Pradėjome švęsti  Rugsėjo pirmąją. Valgėme torčiuką su skaičiukais ir raidelėmis, nes juk šventėme naujojo perijodo pradžią, Mokslo ir žinių dieną.

Susiplanavome išeiginėms daug veiklos: teatras, išvyka į miškelį , artimiesiems padėti gėlių ant kapų, daryti iš rudens gėrybių darbelių...

Planus įvykdėme. Pasirodome laivelį, su kuriuo plauksime į Pažinimo Pasaulį.

Šiandien paklausiau, ar nori į darželį, atsakė „noliu“.

Man džiugu girdėti. Tad dar bus daug įspūdžių.

rainiukas rainiukas 06. Sep 2011, 20:12

sveikiname su pirmuoju žingsniu darželyje 🌷

06. Sep 2011, 16:10

sekmes Birute darzely 😉

06. Sep 2011, 11:04

Sekmes darzelyje 🌷

06. Sep 2011, 10:51

😀 Saunu,kad nori eiti dukruze 😀

06. Sep 2011, 09:13

sekmes darzelyje 🤗