Blogų konkursas "Mankštinamės su mažyliu namuose"

Blogų konkursas "Mankštinamės su mažyliu namuose"

29. Mar 2013, 00:00

Nuo pat kūdikystės mažyliui svarbūs masažai, mankštelės ir prislietimai. Tai ne tik padeda vaikučui atsipalaiduoti, bet ir gerina jo fizinę būklę ir smegenų veiklą.

 

Todėl Mamyčių klubas kartu su draugais - „Mano šeimos akademija“ kviečia dalyvauti naujame blogų konkurse "Mankštinamės su mažyliu namuose". 

 

Konkurso sąlygos:

 

-Konkursas truks dvi savaites - nuo kovo 21 iki balandžio 3 dienos (imtinai).

 

-Kviečiame dalyvauti visas mamytes, kurios augina ikimokyklinio amžiaus vaikučius.

 

Papasakokite bloge, kaip jūs namie fiziškai lavinate vaikutį. Kiek jūsų su mažyliu gyvenime svarbūs masažai, mankštelės, paglostymai, prisilietimai, pakutenimai...Kada visa tai atliekate - rytais, per pietus, vakarais? Kur to išmokote? Papsakokite, ką mažylis labiausiai mėgsta iš mankštelių ar masažiuko pratimų ir pan.

 

-Prie blogo būtinai atsiųskite ir mažylio nuotraukų - kaip jį masažuojate, o gal kartu mankštinatės.

 

-Pasakojimus su nuotraukomis siųskite paspaudę MK mygtuką "Tapk Mamyčių klubo autoriumi":

 

 

Dėmesio naujokėms! Čia rasite informacijos: Kaip įkelti nuotraukas į tekstą

 

DOVANOS!

 

Konkurso rėmėjas Všį "Mano šeimos akademija" įsteigė šiuos prizus!

 www.msakademija.lt

 

Švelnus paklotas ir rankšluostukas mažyliui

{smallpic:1}

 

Rankšluostis ir rankšluostukas kūdikiui

{smallpic:2}

 

"Sebamed" losjonas kūdikiui

{smallpic:losjonas}

 

Pagrindinė konkurso nugalėtoja gaus kvietimą su vaikučiu atvykti į praktinę paskaitą apie masažus ir mankštas kūdikiams - balandžio 6 d. Northway medicinos centre!

 

Mes tėvai, susilaukę kūdikio trokštame, kad jis vystytųsi stiprus, guvus, energingas, o svarbiausia laiku. Kartais tiesiog pamirštame, kad didelį vaidmenį fiziniame kūdikio vystimesi atlieka masažai ir mankštos. Juk atliekami tam tikri judesiai suaktyvina raumenis, o specialūs fiziniai pratimai rengia mažąjį kūnelį vartytis, sėdėti, stotis ir net vaikščioti. Mankštelės ir masažai yra puiki profilaktika nuo pilvuko dieglių, nes stiprina pilvuko raumenis.

 

O nežiūrint to, kad mankštos visais laikais buvo viena iš grūdinimo priemonių, tai puiki galimybė mamai megzti emocinius ryšius su savo mažyliu, nes jau seniai įrodyta, kad prisilietimai yra labai svarbūs kūdikiui, kad vystytųsi jo saugumo jausmas.

 

Paskaitos metu kineziteraupeutė supažindins Jus su masažo technika, kuri palengvina vaikučio vystimąsi ir parodys specialius mankštos pratimus, tikslinius žaidimus padedančius mažyliams fiziškai tobulėti.

 

Paskaitoje tėvai patys išmoks mankštinti ir masažuoti savo mažylius, todėl rekomenduojama atvykti su savo vaikučiais. Jei dėl tam tikrų priežasčių vaikutis negali atvykti, tėvams bus suteikiami kūdikių muliažai, ant kurių jos galės treniruotis.

 

Kadangi mokymų metu susirinks įvairaus amžiaus vaikučiai, kineziterapeutė stebės kiekvieną iš jų ir pagal kiekvieno vystymąsi patars tėvams, kur atkreipti didesnį dėmesį, kokius tikslinius pratimus atlikti.

 

11 valandą vyks paskaita apie MASAŽUS, ir ji skirta 2-4 mėn. kūdikėliams. Trukmė: 1 val.

12 valandą vyks paskaita apie MANKŠTAS, ir ji skirta 4-7 mėn. kūdikėliams. Trukmė: 1 val.

13 valandą vyks paskaita apie MANKŠTAS, ir ji skirta 1-2 metų vaikučiams. Trukmė: 1 val.

14 valandą vyks paskaita apie MANKŠTAS, ir ji skirta 2-4 metų vaikučiams. Trukmė: 1 val.

 

Dalyvių skaičius ribotas. Kad būtų efektyvus darbas, į kiekvieną paskaitą kviečiame po 8 tėvus su vaikučiais. Į paskaitėlę apie pačių mažiausiųjų masažus 11 val., taip pat labai kviečiame prisijungti ir 2 besilaukiančias mamas, kurios paskaitos metu galės dirbti su kūdikių muliažais.

 

 

 

1