Blynukai su šokolado gabaliukais

Blynukai su šokolado gabaliukais

06. Jul 2012, 07:30

Lengvi, greiti ir gardūs pusryčiai patiks visai šeimynai, tam reikia nedaug, kelių ingredientų ir įtraukti į procesą mažuosius, taip pagamintus blynus bus valgyti kur kas skaniau.

 

 

Kadangi vis dar sergame, o mažiukas dažnai sukarščiuoja, nėra valgus (ir taip apetitu nepasižymi, o dabar tuo labiau), tad tenka sukti galvą, kaip jį sudominti, kad tik suvalgytų kąsniuką.

 

Reikės:

 

Miltų;

Kiaušinio;

Vandens (arba pieno);

Aliejaus;

Trečdalio plytėlės šokolado;

Banano;

Kondensuoto pieno;

Žiupsnio druskos.

 

Gaminimas:

 

Tiesiog užmaišome blynų tešlą, įtarkuojame šokoladą, įberiam žiupsnį druskos. Nors, regis, blynus iškepti nėra sunku, tačiau sakykit ką norit, bet tešlos leistiniai - neišvaizdūs, rieboki tikrai nekelia apetito, tad aš dabar dažniausiai kepu blynus, tačiau aliejaus pilu ne į keptuvę, nes blynai greit jį sugeria, tampa riebūs, o tiesiai į blynų tešlą.

 

Ir aliejaus mažiau reikia pilt, ir blynai iškepa dailūs, skalsūs ir neriebūs.

 

 

 

Tad maišom, kepam ir...ragaujam.

 

Prie jų paprasčiausiai supjausčiau bananą ir apliejau visus kondensuotu pienu. Nesakykit, kad per saldu, juk į tešlą galima nedėti cukraus, bananai irgi nėra iš saldžiųjų, tad viskas gana saldu, kaip sakant, "norma" ir labai skanu.

 

 

Tik, kad nesakytumėt, kad nieko čia sveiko, pridėsiu, kad naudojau juodą šokoladą - jis, kaip žinome, sveikesnis, bananai, kurie, noriu tikėti, kad nėra visiškai "cheminiai", o dėl kondensuoto pieno, tai tik cukraus daug :)

 

O kas alergiški šokoladui, jo nedėkite, o amžiaus ribas ir patys tėvai žino, kada vaikučiai jau galima ragauti tokius blynukus.

 

 

Skanaus!

08. Dec 2014, 11:30

Mano vaikai tikraja to zodzio prasme pamise del blynu. Kokiu tik as neprikepus. Ir su cukinija, ir su obuoliais ir t.t. Radau si jusu recepta – tikrai nuostabus. Ne tik vaikai, bet vyras valge apsilaizydamas 😀 )) Ateities planuose taip pat sis receptukas su grikiais ir lasisa, vaikam begalo reikalingas omega3 http://www.moterisirnamai.com/2014/11/mieliniai-grikiu-miltu-blynai-su-rukyta.html . Kaip manot, jeigu as lasisa idesiu i tesla, ar irgi gerai bus? Nes siaip atskirai zuvytes nelabai valgo… Aciu labai. Ir sekmes jums toliau skaniai gaminant

29. Jan 2013, 16:36

pasaka 😀

29. Jan 2013, 10:33

niekad nesu bandziusi, reikes ismeginti 😉