Burbuliuotas šalikėlis

Burbuliuotas šalikėlis

19. Nov 2012, 00:00

"Mamyčių klubo" portalo archyve galima surasti nuostabių dalykų. Štai, mama Lilija atsiuntė "burbuliuoto" šalikėlio aprašymą. Ilgai nelaukusi mama Gintarė irgi nusprendė tokį pasidaryti.

 

Burbuliuotų šalikėlių mada Lietuvą aplankė prieš kelerius metus. "Mamyčių klubui" Lilija atsiuntė savo burbulinio šalikėlio aprašą. Ji sako, kad tai paprastas, tačiau tuo pačiu ir daug kantrybės bei laiko reikalaujantis darbelis.

 

Reikia:

 

Mėgstamos spalvos šilko, šifono ar kito 100 procentų sintetinio audinio,

 

Vienodo dydžio dekoratyvinių akmenukų ( beje, jų pirkti yra „Senukuose“ gėlių skyriuose). Akmenukų kiekis priklauso nuo pasirinktos medžiagos dydžio.

 

Siūlo arba daug gumučių.

 

Kaip daryti?

 

Paimame 40 cm pločio, 150 cm ilgio medžiagą (dydį galite koreguoti). Dedame į ją vieną akmenėlį ir su siūlu arba gumute jį įrišame į medžiagos gabalą.

 

Taip vieną šalia kito rišame akmenėlius, kol medžiagoje nebeliks vietos. Vėliau visą šį sunkų darbelį reikia įdėti į verdantį vandenį ir virti maždaug 15 – 20 min.

 

Išvirusią medžiagą su akmenukais paliekame džiūti, kol bus visiškai sausa. Ir galų gale visus akmenėlius išrišame ir išimame.

 

Štai ir Lilijos burbulinis šalikėlis!

 

Ilgai nelaukusi mama Gintarė pabandė Lilijos pasiūlytą būdą, ir štai kas jai išėjo:

 

{smallpic:1}

 

Ar Jūs turite savo garderobe burbuliuotą šalikėlį? O gal esate bandžiusi daryti jį pati?

 

 

19. Nov 2012, 11:05

kaži kas bus pavirus, nei spalvos nei formos 🤓|

Krisliukas Krisliukas 19. Nov 2012, 09:37

man nelabai...