Buvusiojo norai: leisti ar ne?

Buvusiojo norai: leisti ar ne?

14. Dec 2011, 07:00

"Mamyčių kubo" narė  kreipiasi į Jus forume (Tema čia),  tikėdama išgirsti patarimų.

 

Sveikos mamytės, norėčiau patarimo, nes tikiu, kad yra tų, kurioms teko kažką panašaus patirti. Su buvusiu draugu ir mergaitės tėvu kartu negyvenom nei prieš vaiko gimimą, nei po jo. Vis laukiau ir tikėjau pažadais...

 

Draugavom daugiau nei 5 metus, būtent po 5 metų draugystės, iki tol atrodžiusios labai gražios, gimė dukra. Kaip maniau, laukta jo, nes taip sakė iki nėštumo.  

 

Po gimimo viskas lyg ir gerai, sakė, kad myli mergaitę, pripažino, davė savo pavardę, bet lankytis pradėjo rečiau, po to dar rečiau – kartą per mėnesį, po to – kartą per 2 mėnesius. Žinoma, šventes praleisdavome kartu, bet pastebėjau, kad nelabai noriai. Klausiau, kas yra, siūliau kalbėtis, deja, kalbėjau lyg su siena, nes man atsakymo nebuvo.

 

Po kurio laiko sugalvojau nuvažiuoti pas jį ir pasikalbėti, radau su draugais kilnojantį stikliuką. Kiek tai tęsiasi, nežinau, nes mūsų su dukryte pas save gyventi nepriima. Toliau buvo skyrybos, prisiteisiau alimentus, sutiko mokėti, dukterį lankydavo kas 2-3 mėnesius kartą. Kai išvažiavo į užsienį, dukrą lankydavo 2-3 kartus per metus.

 

Dabar sako, kad nori išsivežti dukrą, pyksta, kai sakau, kad gali bendrauti lankydamas mus mūsų mieste. Duktė jį pažįsta, žino, kad jis tėtis. Jam tas netinka. Negana to, ėmė sakyti, kad ji - ne jo dukra, kad aš pati nežinau, kas vaiko tėvas.

 

Ir dabar žada atvažiuoti per šventes, reikalauja, kad duočiau mergaitę pasiimti. Aš manau,  kad jei jis nenori man sakyti, kur bus ir jei sako, jog ji ne jo dukra, tai kodėl aš turiu leisti išsivežti? Nežinodama, kur ir ką veiks...

 

Ką patartum Tu?

14. Dec 2011, 16:04

Kazko nesuprantu sioje situacijoje,sitiek laiko pradraugauti ir negyventi kartu, nei po vaikelio gimimo. Kazkas iki galo nepasakyta. O del tecio, manau, jam patogu buvo taip gyventi, be isipareigojimu, bet lyg ir turint seima. Saunuole, kad padarei isvadas. Manau, sventes sveskite kartu su dukrele, o tetis jei taip ilgisi dukreles ir myli ja, tegul dazniau aplanko. P.S cia tik mano nuomone.

blogietee blogietee 14. Dec 2011, 10:23

Ir klausimas, jei prisiteisei alimentus, ar ten nebuvo numatyta vaiko lankymo grafikas?

blogietee blogietee 14. Dec 2011, 10:23

Mergaitės tėtis gyvena atskirai, lanko kartą per mėnesį, kartais pavyksta jam ir dažniau, bet apie pasiėmimą per šventes dar niekada nebuvo sumąstęs.Jos gimtadienis 22 d., tai atvyksta tuo pačiu pasveikinti su gimtadieniu ir šventėm. Dukrai jau bus 9metai. Tokiam amžiui jau gal ir leisčiau, bet tokios mažutės kaip jūsų ne, ir plius dar tokioj situacijoj, kai mažai arba visai nebendrauja.

14. Dec 2011, 10:13

neleisciau nei uz ka, tuo labiau per sventes...