Česnakas, svogūnas, pienas, medus, druska - mūsų geriausi vaistai!

Česnakas, svogūnas, pienas, medus, druska - mūsų geriausi vaistai!

08. Feb 2012, 08:00

Sveikos, nutariau ir aš papasakoti, kaip mes saugomės nuo peršalimų, o jei jau peršalom - kaip gydomės kuo natūralesnėmis priemonėmis.

 

 

JOLITOS PATARIMAI:

 

Mes su vyru, kad nesusirgtumėm, kas dieną valgome sumuštinį su duona, užteptą sviestu ir smulkintu česnaku (reikia nepamiršti, jog česnaką reikia valgyti ne tada, kai susergame, o prieš susergant).

 

Visa šeimyna kasdieną geria arbatytę su medumi ir citrina.

 

Visuose namuose lekštutėse išdėliotas česnakas, kad užmuštų bacilas.

 

Dažnai plauname rankas, kad bacilos nepatektų į namus. O išėję iš viešų įstaigų rankytes įtriname spec. skysčiu, kuris parduodamas kiekvienoje vaistinėje.

 

Jeigu taip nutiko, kad susirgome sloga, dukrytei, vyrui ar sau ant kojyčių užmaunu kojinytes ir ant viršaus užmaunu dar vienas kojinytes, kuriose pripilta pakaitintos druskos ir taip palaikau kelias minutes (druska turi būti ne per karšta, kad nenuplikytų kojyčių).

 

Dar labai geras būdas atsikratyti kosulio - kvėpuoti bulvių garais. Tad jei verdate bulves ir sloguojate, galite užsimetus rankšluostį ant galvos prie puodo pakvėpuoti bulvių garais.

 

Nutinka taip, kad mus užpuola ir kosulys. Man ir vyrui gelbsti pakaitintas pienas su svogūno sultimis ir medumi. Sekantį rytą kosulio kaip nebūta.

 

Kartais dar pamirkome kojas šilto vandens ir druskos vonelėje, taip pat labai padeda malšinti kosuliui.

 

Jei užpuola kosulys dukrytę, tada kaitiname druskytę ir ją susukę į skarelę, rišame ant kakliuko (druska turi būti ne per karšta, kad nenudegintų vaiko) ir palaikome kelias minutes.

 

Dar mums labai padeda liepžiedžių arba aviežių arbata su medumi.

 

Na bet būna dienų, kai nieko nesinori iš išvardintų variantų, tada susismulkinu alijošių, įsidedu citrinos ir medaus ir skaniai užkandžiauju.

 

Dukrytė ypač mėgsta pakepintą cukrų, kuris taip pat labai padeda mažinti kosuliuką.

 

Mūsų šeimoje žvalumo ir jėgų suteikia: juokas (vitaminas C), kuo sveikesnis maistas ir natūralios prieskoninės daržovės. Nepersimiegojimas ir t.t.

 

Tad štai mūsų vaistinėlė: druska, česnakas, svogūnas, medus, cukrus, pienas, liepžiedžiai, alijošius, vanduo ir citrina bei, žinoma -

GERA NUOTAIKA ir MEILĖ!

 

KONKURSAS: Sukurkime patarimų knygą sveikatos klausimais

 

Šios savaitės prizai

 

 

 

Kleenex® Balsam – dermatologiškai patikrintos servetėlės su ramunėlių balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Ramunėlių balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

Kleenex® Balsam Fresh taip pat turi apsauginį ramunėlių balzamą ir gaivų mentolio aromatą, kad būtų lengviau kvėpuoti.

 

Pirmasis konkurso etapas vyks iki sekmadienio, vasario 12 d., o vasario 13 d. – išrinksime savaitės laimėtoją.

08. Feb 2012, 11:14

super 👍 😉

08. Feb 2012, 10:40

👍 🌷

08. Feb 2012, 08:47

👍 🌷

08. Feb 2012, 08:36

Ogo kokia gausa naudingu naturaliu gydimo butu... saunuole mamyte, mes ir ne visad puolam pirma vaistus is vaistines gert, o bandom naturaliai gyditis... saunuole, idomu buvo skaityti.... 😀