Dehidratacija

Dehidratacija

10. Apr 2018, 14:22 Kristina B. Kristina B.

Praeitą savaitę susirgom keista liga: vos vienkartinis vėmimas ir paviduriavimas ir kitą dieną mano mažylis neatsikėlė iš lovos. Temperatūra neaukšta vos apie 37 laipsnius, o jėgų visai nėra.. gulinėja, glaustosi, nesikelia.

Pirmą kartą vaikui kviečiau greitąją. Atvyko neįtikėtinai greitai - gal per kelias minutes- ir tuoj pat pasiūlė važiuoti į priimąjį. Taigi susiruošiau ir išvažiavom į Santariškes. Visą kelią vaikas tik glaustėsi ir snaudė. Užtrukom dar kelias valandas, kol galų gale padarė visus tyrimus, pervežė į kitą pastatą, paguldė, dar kartą apžiūrėjo gydytojos ir galų gale nuvedė į palatą ir pastatė lašalinę. Nė vienam mano vaikui anksčiau nebuvo statyta lašelinė, tad pirmoji mano nuostaba, kad jos taip ilgai laša. Pusės litro tirpalas teoriškai turi lašėti 5 valandas! Dėl itin sunkios būklės buvo sulašinta greičiau ir statoma antra, po to trečia lašinė.. naktį dar kartojo tyrimus ir galų gale tik apie pirmą nakties visas lašalines nuėmė.

Ačiū Dievui, ryte vaikas atsikėlė gerokai žvalesnis ir atrodė net visai sveikas. Tik štai girdyti skysčius nesisekė.. teko statyti dar vieną lašalinę. Pirmą dieną nebuvo sunku, nes vaikas neturėjo jėgų lakstyti, o štai atsigavusį nulaikyti penkias valandas prijungtą prie lašalinės.. teko jungti supermamytės režimą :) ir girdyti girdyti.

Trečia dieną galų gale sugalvojau nupirkti sulčių. Išsiprašėme išleidžiami namo ir štai kaip sugalvojome gydytis:

1. Girdyti - švirkštais, puodeliais, gertuvėm, buteliukais, taurelėm, stiklinėlėm, šaukštais ir šaukšteliais

2. Nupirkti sulčių mažais pakeliais su šiaudeliu

3. Nusipirkom arbūzą, vynuogių, uogų

4. Slaptas koziris - ledai.

Jei kas turite dar kokių slaptų būdų, labai prašau pasidalinti, nes vaikas po ligoninės visus gėrimus jau stumia tiesiog, nebežinau ką daryti..

Su vyresnėliu man labai pasiteisindavo būdas "einam pas zuikį arbatos gerti". Pasidarydavom arbatos termosą ir gerdavom gerdavom pas zuikį su sausainiais. Tačiau jis buvo vyresnis ir suprato tokią pramogą, o mažajam dar tik metai ir aštuoni mėnesiai, tad kol kas nežavi jį arbatėlės gėrimai.

20180410142024-83253.jpg

kempiniuke11 kempiniuke11 29. Apr 2018, 23:24

Jeigu pasireiškia dehidratacija po ūmaus viduriavimo, ar galima druskų netekimui kompensuoti naudoti tokį tirpalą? https://www.gintarine.lt/rehydron-optim-107g-milteliai-geriamajam-tirpalui-n20/catalogstoredetail.aspx?ID=349885

Stebulė Stebulė 15. Apr 2018, 07:59

Mano abu vaikai turėjo roto virusą būdami vos metukų laiko, tai irgi nuo vėmimo ištinka greita dehidratacija. Su abiem gulėjom ligoninėje ir neišvengėm lašelinių. kadangi gerti nenori, aš su švirkštu girdžiau specialų tirpalą nuo dehidratacijos, o ne vandenį. Jo net ir kelis šaukštelius sugirdžius jau poveikis organizmui yra žymiai didesnis nei geriant vandenį ar sultis. Tad pirma pagalba rehidronas

floryte floryte 10. Apr 2018, 17:17

Suprantu Jus. Mano duktytė irgi susirgus nemėgsta daug gerti. Tad rimčiau sunegalavus, be ligoninės, ir lašelinės, suprantama, neapsieiname. Pirkome visokius gražius puodelius, šiaudelius, būrėme visokias pasakas, kad tik gertų. Sulčių, arbatų ji nelabai mėgsta, o vandens, matyt, daug nesinori.