Deimantas draugauti su puoduku jau pasiruošęs!

Deimantas draugauti su puoduku jau pasiruošęs!

15. Feb 2013, 13:00 kodelcia kodelcia

Šiek tiek pavarsčiusi nutariau, kad verta ir mums su sūneliu pradėti lankyti pratinimosi prie puoduko mokyklėlę. Verta dėl to, kad jau būtų pats laikas rimčiau pratintis atlikti gamtinius reikalus ne vien sauskelnėse, o, be to, MK projektas ir puiki paskata.


Taigi apie viską nuo pradžių. Sūneliui ateinantį ketvirtadienį sukaks metukai ir dešimt mėnesių. Deimantas jau sava kalba moka pasakyti, kai padaro didesnį ar mažesnį reikaliuką. Tas jo pasisakymas toks: užsiima už sauskelnyčių ir sako „myyy“ (reiškias padarė sykiuko). Kai atlieka rimtesnį reikaliuką, prieina pirštukais susiėmęs už nosytės, tarsi sakydamas „smirda“.

 

Pirmą kartą ant puoduko atsisėdo būdamas 1 metų ir 5 mėnesių. Štai ištrauka iš mano užrašų:

 

„Ką gi, tobulėju ne tik aš, bet ir mano sūnelis. Vakar savo nedidelės sukakties proga jis ir mus nustebino. Parodė, kad jis yra ūgtelėjęs vyrukas ir jau supranta kai kuriuos dalykus. Tad štai. Einame praustis, valytis dantukų. Sūnelis vonioje visada atranda jam įdomų užsiėmimą, tad trumpam jį palieku vieną ir nueinu į kitą kambarį. Netrukus iš paskos atbėga ir sūnelis, rankose nešinas naktipuodžiu. Tuo pačiu, kurio jis iki šiolei labai bijodavo, sėstis ant jo griežtai atsisakydavo, pasodintas tuojau stodavosi ir net imdavo verkti. Žodžiu, bijojo puoduko kaip kokio baubo.

 

Taigi, atsineša jis tą puoduką. Pasistato ant žemės. Džiaugiasi. Ir didžiausiam mano nustebimui, bando ant jo atsisėsti. Aš jam padedu. Atsisėdęs šypsosi ir nosytę traukydamas mūsų sutartiniais ženklais sako, kad daro „kaku“, „fui smirda“. Mes juokiamės, plojam rankytėm. Vaikučiui patinka tokia mano reakcija.

 

Nuimu sauskelnes ir šypsodamasi pasodinu nuogu užpakaliuku. Nieko, Deimatukas neišsigąsta. Jis pasineša puoduką į kitą vietą, vėl sėdasi, stojasi  ir rodo, ką moka. Ir taip daugybę kartų, kol galiausiai pabosta.

 

Man, kaip mamai, atidžiai stebinčiai savo vaikučio raidą, tai labai įdomu. Manyčiau, sūnelis rodo, jos pasiruošęs pradėti draugauti su puoduku. Tad bandysime tai daryti. Beje, turiu įtarimą, jog sėdimąsi ant puoduko mažylis prisiminė iš to laiko, kai neseniai pas mus svečiavosi vyresnis jo pusbroliukas ir ėmė priimti tai kaip savaime suprantamą, o gal net įdomų dalyką. Belieka išmokti ir atlikti reikaliukus į tą puoduką.“

 

Šiuo metu ant puoduko sėdamės iš ryto, po miegelio ir kitais kartais, kai ateina laikas keisti sauskelnes. Išties žinau, kad reikėtų vaikutį atidžiau stebėti ir sodinti kuris laikas po valgio, tik vis neprisiruošiau. Tai dabar man pačiai bus paskata labiau įsiklausyti į vaiko poreikius.

 

Tiesa, pamiršau paminėti, kad nors ant puoduko mažylis sėdasi ir sysioja jau nuo metų ir penkių mėnesių, tačiau iki šiolei nei karto į puoduką rimto reikalo dar neatliko.

 

Taigi pagrindiniai uždaviniai, kuriuos aš, kaip mama, sau išsikeliu siekdama tikslo yra šie:

-Padėti vaikučiui išmokti prašytis ant puoduko, kai jam to norisi

-Puoduką naudoti ne tik mažesniam, bet ir didesniam reikaliukui atlikti.

-Stengtis, kad pratinimasis prie puoduko netaptų baubu.

 

 Labai tikiu, kad mums pasiseks, nes nuo šiolei iki tikslo eisime daug kryptingiau.

 

Deimanto mama Jurgita

 


Huggies Pull Ups kviečia rašyti Pratinimosi prie puoduko dienoraštį ir kas savaitę laimėti prizų

 

RAŠYK DIENORAŠTĮ APIE VAIKUČIO PRATINIMĄSI PRIE PUODUKO IR LAIMĖK KAS SAVAITĘ!

 

Projektas tęsis 4 savaites. Kiekvieną savaitę dviems mamytėms įteiksime po pakuotę sauskelnių-kelnaičių Huggies® Pull-Ups®.

 

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull-Ups® - idealus pagalbininkas mokant vaikutį „susidraugauti“ su puoduku!

20130124191527-59457.jpg

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

 

motinysteveza motinysteveza 15. Feb 2013, 14:00

o jūs jau dideli ir visi ženklai rodantys, kad tikrai esate pasiruošę 😀