Deimantas ėmė aiškiai skirti, kada ką padaręs

Deimantas ėmė aiškiai skirti, kada ką padaręs

28. Feb 2013, 00:00 kodelcia kodelcia


Pasakojimą pradėsiu nuo to, kad mano mažylis naktį vis dar miega su sauskelnėmis, o keliamės ant puoduko tik ryte.

 

Taigi mūsų pratinimo prie puoduko dienelė prasideda vos tik atsikėlus, nes po nakties paprastai sauskelnės būna pilnos, nusiimame ir sodinu vaiką ant puoduko. Ne visada pavyksta ką nors padaryti, nes kartais nutinka taip, kad mažylis dar nenuėmus sauskelnių, jau būna į jas ir atlikęs reikaliukus.

 

Dieną taip pat vaikas būna su sauskelnėmis, tačiau po pusryčių, po pietų (prieš pasivaikščiojimą) ir po pasivaikščiojimo gamtoje pasėdi ant puoduko. Vėliau po pietų miegelio ir vakare, prieš miegelį. Tokia sėdimosi ant puoduko tvarka. Tačiau be šių kartų dar mažylis sėdasi dar tuomet, kai pats atsineša puoduką (o tai jau nutinka vis dažniau, tik pastebėjau, kad kai atsineša puoduką, jis paprastai jau būna padaręs į sauskelnes).

 

Kalbant apie nuotaikas, sunkiausia jam sėdėti ant puoduko rytais, arba tuomet, kai šiaip nenusiteikęs to daryti. Tačiau ne veltui sakoma, kad kantrybė yra dorybė. Tad jei ir nusiviliu, to neparodau, nes manu, kad jis dar mažiukas ir viskas turi įvykti savu laiku.

 

Laukan, be abejonės, taip pat visuomet einame mūvėdami sauskelnes. Dar vienerias įsidedame atsargai, jei netyčia ilgiau užtruktume kur užsukę į svečius, o ten ištiktų "avarija".

 

Iki šiolei man sunkiausia pastebėti signalus, kad sūnus nori mažesnio reikaliuko. O štai su didesniu dar didesnė bėda, nes pastebiu, kad mažylis jau surimtėjęs nulindo už lovos galo ar ima ką nors krapštinėti, ramiai žaisti, tačiau vos pasodini ant puoduko, mažylis, matyt, susilaiko ir kakoja tik kai nebepastebi jo.

 

Tiesa, šios savaitės didžiausias pasiekimas toks – kartą pastebėjusi, jog jau vaikutis nulindo kampelin, pasodinau ant puoduko, tai nebegalėdamas daugiau susilaikyt visgi didelį gamtinį reikaliuką atliko puoduke. Džiaugėmės abu, plojom, sakiau, kad šaunuolis. Nešėm abu išplauti puoduko. Tačiau kol kas daugiau tai nepasikartojo.

 

Dar džiugina tai, kad ir vaikutis ėmė aiškiai skirti, kada ką padaręs. Jei pasysioja, griebia už sauskelnytės ir rodo, kad šlapia, o kai pakakoja – imasi už nosytės ir rodo, kad smirda.

 

Mano klausimėlis: ką daryti, kad vaikutis neįsibaugintų atlikti didesnio reikalo ant puoduko? Tikriausiai laukti...

 

Jurgita

 

Huggies Pull ups dienoraštis: trečioji užduotis

 

TREČIOJI SAVAITĖ

O dabar laukiame pasakojimo apie tavo mažojo „mokinuko“ dienos režimą: papasakok apie kasdienę dienotvarkę, kaip jis mokosi sėdėti ant puoduko, kokia jo reakcija, nuotaikos, kaip jūs einate pasivaikščioti – su sauskelnėmis ar jau be jų, kaip yra naktimis – ar jis keliasi ant puoduko ar vis dar su sauskelnėmis ir pan.

 

Papasakok, kas sunkiausia tau ir mažyliui. Dalinkis patirtimi girdama mažylį ar nusivildama, kai nepavyksta norimas rezultatas. Gali parašyti savo patarimus iš asmeninės patirties, jei turi klausimų – ir juos parašyk.

 

4

 

Kaip siųsti blogą?

 

Pasakojimą su vaikučio nuotrauka siųsk paspaudus portale esantį mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“

 

 

Trečiąjį blogą gali atsiųsti iki kovo 1 dienos (imtinai).

 

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

 

kodelcia kodelcia 01. Mar 2013, 14:42

🌷 🌷

01. Mar 2013, 12:49

mamyte kantrybes ir viskas yvyks savu laiku 😉