Deimanto puoduko atsiradimo istorija neįprasta

Deimanto puoduko atsiradimo istorija neįprasta

22. Feb 2013, 13:00 kodelcia kodelcia


Štai jau savaitėlė nuo mūsų įstojimo į Pratinimosi prie puoduko mokyklėlę, tačiau kol kas dideliais pasiekimais pasigirti negalime.

 

Iškart po įstojimo mažylis apsirgo - karščiavo, arbatėles gėrė ir lovytėje kiek įmanoma daugiau gulinėjo. Tad puoduką keletui dienų turėjome primiršti. Tačiau pagerėjus laikėmės įprasto režimo – puodukas pasiūlomas keičiant sauskelnes.

 

Nuo pirmadienio ėmiau klausinėti, ar nenori sysiu, ar kaku. Tai atsinešdavo mažylis puoduką, bet kaip tyčia nieko nebenorėdavo. Tai tiesiog be jokio spaudimo, be didelių nusivylimų mes tą puoduką nešame atgal ir laukiame kito karto.

 

Vakar mažiukas nustebino - neklaustas ir neprašytas iš vonios kambario puoduką atsinešė pats. Atsisėdus truputį pasysiojo.

 

Didesnio gamtinio reikalo dar neatliekam. Manyčiau, todėl, kad ant puoduko nelabai ilgai jis ir tenusėdi. Geriausiu atveju 30 sekundžių pasėdi ir jau keliasi. Paprašytas pasėdi ir dar pusę minutės, bet paprastai iš to naudos jokios.

 

Tiesa, pastebėjau tokį dalyką, kad kai sūnelis ruošiasi daryti didesnį reikaliuką, tai nulenda kur į kamputį ir ima ką nors krapštinėti arba važinėti su mašinyte. Tačiau paklausus, ar nori kaku, pasiūlius puoduką, dažniausiai sulaukiame neigiamo atsakymo ir vengimo nusimauti kelnytes.

 

Taigi tokia mūsų savaitėlė mokyklėlėje. Vienintelis pasiekimas – suvokimas, kad norint sysiuko, puoduką galima ir pačiam atsinešti.

 

Kalbant apie puoduko pasirinkimą, turiu pasakyti, jog jo spalvai ar dizainui didelės reikšmės neskiriu. Svarbu, kad puodukas būtų patogus ir mielas vaikučiui. Be to, jei prisiminsime, kokie puodukai būdavo naudojami prieš 15-25 metų, įsitikinsime, kad išties grožis nėra svarbiausias naudojimo dažnumą nulemiantis veiksnys.

 

Mūsų puoduko atsiradimo istorija neįprasta tuo, kad jį daugiau nei prieš metus pirkome ne savo sūnui, o krikštasūniui. Mat mažylis svečiavosi pas mus atvykęs iš užsienio. Vyras vienintelį mūsų miestelio prekybos centre rastą puoduką ir nupirko. Ir štai dabar šiuo puoduko naudojasi Deimantas.

 

Puodukas jam patinka, nes visuomet prieš sėsdamas parodo į paveikslėlį ir sako „maaa“, kas reiškia mašina. Ir puoduko dydis jam tinka, nes mano sūnus nėra nei per smulkus, nei rubuiliukas.

 

Tiesa, dovanų dar esame gavę specialų vaikišką dangti ant klozeto, tačiau jo dar nenaudojame, nes manau, kad tam dar neatėjo laikas. Bet artimiausiu metu, reikės išmėginti ir jį.

 

O kol kas ir toliau tobulinsime naudojimosi puoduku įgūdžius, nes pasitaiko ir įvairių avarijų.

 

 

Jurgita ir sūnelis Deimantas

 

Huggies pull ups dienoraštis: antroji užduotis

 

UŽDUOTIS: Antrąją savaitę prašome jūsų pasidalinti patirtimi, pagal kokius kriterijus rinkaisi puoduką vaikučiui. Papasakok, kaip įvertino jį mažylis. Nepamiršk pridėti ir puoduko bei mažylio nuotraukų.

 

4

 

Kaip siųsti blogą?

 

Pasakojimą su vaikučio nuotrauka siųsk paspaudus portale esantį mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“

 

 

Antrąjį blogą gali atsiųsti iki vasario 22 dienos (imtinai).

 

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg