Dėkoju savo šeimai, kad padeda Smiltei pratintis prie puoduko!

Dėkoju savo šeimai, kad padeda Smiltei pratintis prie puoduko!

07. Mar 2013, 08:00

 

Labuka. Na ką, dar savaitė praėjo ir, deja, niekuo ne geresnė. Reikalai stovi vietoje, vieną dieną geriau, kitą dieną blogiau.

 

Vis dar liekame prie to, kad 3-4 dienas iš 7 dien ,lieka Smiltė sausa.

 

Pratintis prie puoduko mums labai daug kas padeda. Visų pirma, tai dėmesys kažkur nukreiptas (į knygelę, į televizorių ar į kitus objektus, kurie ją sudomintų), o jei ir tai nepadeda, tai duodame pažaisti su tuo, kas ją traukia.

 

Pavyzdžiui, Smiltę domina jos plaukų gumučių dėžutė arba kelnaičių paveiksliukai, būna, kad ir koks žaisliukas įdomesnis patraukia jos dėmesį, pasako, kurį paduot ir sėdi, žaidžia tol, kol padaro.

 

 

Labai laukiame sauskelnių Huggies Pull-ups kuriaslaimėjome už anos savaitės užduotėlę. Būtinai išbandysime, vos tik jas gausime! Kai Smiltę pratinu prie puoduko, nemaunu namie sauskelnių, kad nereiktų jų numauti prieš sėdant ant puoduko.

 

Be to, nelabai ir suprantu pažiūrėjus į sauskelnes, ji padarė ką ar ne, gi jei ir būtų pridaryta, sysiuko vieną kartą nesimato, nes ji dar dažnai daro, bet po nedaug. O man labai svarbu žinoti, kiek kartų ji padaro į kelnytes, iš to sprendžiu, kaip jai sekasi pratintis ant puodo.

 

Pabaigoje norėčiau apibendrinti šių keturių savaičių mūsų pratinimosi prie puoduko rezultatus.

 

Pradžioj buvo visko, daugiau šlapesnių dienų, mažiau sausesnių, reikėjo daug daug kantrybės! Ypač plaunant kaskart kelnytes. Skalbimo mašina  taipogi veiklos turėjo, ypač po rimtų reikaliukų!

 

PLIUSAI

Labai didelis pliusas pratinimosi prie puoduko buvo tas, kad labai daug dėmesio skyrėme Smiltei, gi reikėjo gražiai šnekinti, įkalbinėti, žaisti su ja, kad tik ji noriai sėstųsi ir darytų ką reikia. Dar didesnis pliusas, kad pagaliau sutaupėme sąskaitas už sauskelnes!

 

MINUSAI

Minusų taipogi buvo - ogi vyro išsekusi kantrybė! Labai nervindavosi, kai mažoji padarydavo ant žemės, o jei dar sumąsto po to ir rankas toj balutėj nusiprausti, veiduką, išvis košmaras.

 

Dar didelis minusas, kad jei kur eini ar išvažiuoji iš namų, reikia imti sauskelnes, gi kas nori svečių, kurie dar nemoka daryti į puoduką ir atvyksta be sauskelnių (šiuo atveju, manau, pagelbėtų Pull ups sauskelnės, kurias kaip kelnaites lengva numauti, jei užsimanytų atlikti reikaliukus ant tuoleto).

 

Būtų šiek tiek nemalonu, jei svečiuose pridarytų balutę ant kokio gražaus jų kilimo.

 

Iš savo patirties (išmokiau sūnų jau nuo 1,5 metukų daryti ant puoduko puikiai, dabar dukrytę mokau) galiu pasakyti, kad reikia daug daug daug kantrybės. Prievarta irgi nepadės priprasti vaikučiui ant puoduko, reikia šnekėti, kalbinti, užimti, sudominti, manau, tai įmanoma! Tereikia noro.

 

Tik tokiu būdu mažyliui patiks ir jis išmoks sėdėti ant puodo! Patarimas pradedantiesiems būtų toks - tik nupirkite tinkantį puoduką savo vaikučiui, kad nebūtų nei per didelis, nei per mažas, būtų malonu jam ant jo sėdėti.

 

Pati mokydama vaikus ant puoduko, supratau dar viena dalyką: ogi reikia išmokyti vaiką suprasti, kad puodukas - ne kėdutė, skirta šiaip sau sėdėti! Atsisėdo, padarė reikaliuką ir nukeli jį!

 

Dėkui visiems, kas skaitėte, paklaikėte mus. Ačiū už dovanėles ir dėkoju savo šeimai, kad padeda Smiltei pratintis prie puoduko!

 

Sveikinu ir kitus mažylius iš šios mokyklėles! Matyti, kad klasėse mokėsi šaunūs moksleiviai. Sėkmės ir kantrybės baigiant šią mokyką! Mums dar galbūt reiks padirbėti, bet esu tikra, su sauskelnėmis į mokyklą neišeisime.

 

PAŽADAM pranešti ir parašyti, kai būsime visiškai išmokusios daryti ant puoduko.

 

Ineta ir Smiltė

 

 

 

07. Mar 2013, 15:52

pamaiva ji 😃

07. Mar 2013, 15:52

Agne o tu sesk salia jo ant grindu ,sudomink su filmuku,sakyk ziurek kazkas kazka daro ten ir pan,ir tuo paciu sodink 😉 😃

07. Mar 2013, 15:41

paskutine foto super 😃

07. Mar 2013, 15:22

Agne pasiulyk jam tas kas patinka,ir sakyk kad atsisestu tik tada gaus 😉 😃 man suveikia puikiai,ypac jei pasiulau ziuret filmukus 😃 tepasakau jei nori filmuku sedi ant puodo,ir fsio ji jau sedi 😃

07. Mar 2013, 14:31

grazuole mazoji mokinuke 😍